Zomervakantie 2020: Anders dan verwacht

18 juni 2020

Wij boeken onze zomervakantie altijd ruim van tevoren. Mijn man is een ster in het vinden van de beste deals en is er sinds de vorige vakantie achter, dat je met Black Friday de beste vakanties kunt boeken. Dus toen hadden wij onze zomervakantie 2020 geboekt. Mallorca, naar een Zafiro Hotel. Hier zijn we eerder geweest (wel in een ander hotel, in een andere plaats) en dit beviel zó goed dat we weer terug wilden.

Wiljo gaat naar Polen op vakantie >>

Zomervakantie 2020

We boekten weer een ‘swim-up-suite’ waarbij je vanuit je kamer zo naar het zwembad kan. Dit is met kleintjes zoveel makkelijker (wel duurder helaas). De zomervakantie stond gepland voor 11 augustus 2020.

Naast deze reis boekten we voor de meivakantie ook een mini trip van 4 dagen naar Europapark in Duitsland. Europapark is een heel gaaf pretpark waar ze voor alle leeftijden heel veel leuks te doen hebben. Het leek ons wel leuk om in de meivakantie een keer een paar dagen weg te gaan. Zo hadden we dus 2 toffe trips geboekt en moest 2020 wel een goed reisjaar worden.

zomervakantie 2020, zomervakantie, europapark duitsland, vakantie spanje met kinderen

En toen kwam de Corona….

Spanje ging dicht, Duitsland ging dicht. Het was even slikken, maar we legden ons er al snel bij neer dat we dit jaar niet met zomervakantie gingen. Dan alles maar doorschuiven naar 2021 en hopen op een hele lekkere, warme zomer in Nederland.

Lees ook: vakantie in de achtertuin >>

Maar toen was daar de optie om Europapark te verzetten naar later in 2020. We dachten: ach, waarom ook niet. Als het dan niet doorgaat (en die kans was toen heel groot), dan verzetten we hem alsnog naar 2021. Dus we zetten de datum naar 13 juli. In het meest gunstige geval was dat toch nog mogelijk en hadden we toch nog een soort van zomervakantie nu Mallorca niet door ging.Alleen hoefden we die nog niet te verzetten of annuleren. Dat hoefde pas kort van tevoren, dus lieten we hem staan. Waarom ook niet? Het zou toch niet meer doorgaan, dat leek uitgesloten. Maar als annuleren nog niet nodig was, konden we hem beter laten staan toch. Je weet maar nooit.

En toen kwam ineens het nieuws dat Duitsland weer open ging….en Spanje ook! Hoe dan? Hier hadden we even niet op gerekend!

zomervakantie 2020, zomervakantie, europapark duitsland, vakantie spanje met kinderen

Europark is open

Inmiddels is Europapark weer open, onze trip gaat op 13 juli dus gewoon door (tenzij er in de tussentijd een nieuwe uitbraak komt). We moeten weliswaar op bepaalde plekken een mondkapje dragen, maar who cares? We kunnen gaan!

Vanaf 1 juli naar Spanje

En ook Mallorca gaat vooralsnog gewoon door! Vanaf 1 juli mogen toeristen Spanje weer in. Van het hotel hebben we al door gekregen dat ze open gaan, met bepaalde aanpassingen uiteraard. Zo zal het buffet niet zijn wat we gewend zijn en zal ook de animatie e.d. aangepast worden, maar dat is oké. Leuk wordt het toch wel! Het is nog even de vraag of onze vestiging van Zafiro ook echt open gaat, of dat we naar een andere plek zullen gaan. Wij vinden het wel best.

Best spannend

Of ik het spannend vind? Ja zeker wel. Europapark niet, we gaan met de auto, dus we kunnen elk moment zelf terug komen. Mallorca wel, daar moeten we uiteraard met het vliegtuig heen en dat vind ik niet heel relaxed. Mocht er tegen die tijd ook maar de kleinste dreiging van een nieuwe uitbraak zijn, dan gaan we niet. Maar mocht alles in orde zijn, dan gaan wij gewoon genieten van onze zomervakantie!

zomervakantie 2020, zomervakantie, europapark duitsland, vakantie spanje met kinderen
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...
uitjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin...
bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...