Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

13 februari 2023

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook. Nu de vakantie eraan komt is er weer meer tijd voor leuke dingen en dit hoeft niet altijd geld te kosten! Er zijn genoeg plaatsen waar je heerlijk kan vertoeven en de kindjes spelen. Lees mee met onze tips voor leuke uitjes in Brabant…

uitjes met kinderen

Hieronder een aantal leuke uitjes vernoemd.

Zandbos in Deurne

In het Zandbos kun je heerlijk wandelen, kronkelige paadjes en het Buntven maken het aantrekkelijk om het bos in te gaan. In het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreeërd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt.

Expeditie zandbos is Leuke nieuwe route voor kinderen van 4-12 jaar met routekaart en opdrachten, gratis verkrijgbaar bij VVV Deurne. Ook biedt de natuurspeelplek mogelijkheden voor kinderen met een beperking.

Lekker spelen in Brabant…

Speelbos Herperduin – Da’s Leuk!

Lekker klimmen en klauteren midden in het bos! Je vindt het speelbos ‘Da’s leuk’ aan de rand van natuurgebied Herperduin bij Pan & Zo en de Kriekeput

De das, een van de bewoners van de Herperduin, was de inspiratie voor het spectaculaire speeltoestel De Das in het speelbos. Deze Das is 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. De kop heeft een toren waarin kinderen naar boven kunnen klimmen met een net of ladder. Via een buisglijbaan kom je bij de romp. Daarin vindt je klimwanden, klimtouwen en rustplekken. De prachtige toegangspoorten bij het speelbos zijn ontworpen door leerlingen van basisscholen uit de gemeente Oss en uitgewerkt door de leerlingen van het Hooghuis, locatie De Singel.

Speelbos Molenheide Mierlo

Wil je een leuke wandeling maken met kinderen in Brabant? Eentje waarbij je met behulp van een app op zoek gaat naar figuren en ondertussen ook nog wat leert over de omgeving? Een route met speeltoestellen onderweg en met in hetzelfde bosgebied ook nog een fijn groot speelbos?

Docus de Das avonturenpad

Docus de Das heeft jouw hulp nodig! sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen heeft Docus zijn vreindjes niet meer gezien. alle dieren denken sindsdien dat ze een ander dier zijn. Docus durft het bos niet meer in, anders verandert hij ook nog. het bos kan alleen bevrijd worden door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom te gooien aan het einde van het pad. alleen kinderen kunnen zonder gevaar het bos in en het water aanraken. kom jij Docus helpen?

Langs en verhard wandelpad van ca 1,5 km kom je speeltoestellen tegen, en aan het begin van het pad, wordt het verhaal over het betoverde bos verteld, door een hoorspel. Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur, dat is een wandeling over het Docus de Das-avonturen pad.

Betaalde uitjes in Brabant die ook zeker de moeite waard zijn

  • Gouden Woud in Liempde hier kunnen de kindjes tussen het zand en in het beekje met een zeef opzoek naar goud! Als ze een bepaalde hoeveelheid bij elkaar hebben gesprokkeld mogen ze dit inruilen voor muntjes waar ze dan ook weer iets voor kunnen halen.
  • De Steenuil in Oirschot, de steenuil is een speel en doe boerderij! De kindjes kunnen hier binnen en buiten spelen en ravotten. En ook zijn er dagelijks meerdere activiteiten waar ze de boer mee mogen helpen. Onze kindjes vinden dit altijd helemaal geweldig!
  • Hullies in Uden, een groot speelparadijs! Binnen en buiten is vanalles te doen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Een treinreis in de lucht, een knutselhoek! Een grote bouwhal maar ook voor de allerkleinsten een heel leuk speelgedeelte.
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-5

Breda verkennen met kinderen: topattracties en bezienswaardigheden voor gezinsvakanties

Breda, een levendige stad in het zuiden van Nederland, is rijk aan geschiedenis, cultuur en avontuur. Het is een ideale...
kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
winactie oçhill winnen win actie (2)

Filmtip – Trolls 3 in harmonie

Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy en Branch nu eindelijk officieel een stelletje (#broppy)! Als...