Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

26 februari 2023

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er weer tussenuit te knijpen. Al een tijdje stond dit magische uitje op de planning en we besloten dan ook dat de carnavalsvakantie een perfect moment zou zijn om hier naar toe te gaan. Wij verraste onze meiden met een 3-daags uitje naar Disneyland Parijs.

Een uitje met onze meiden

Vrijdagavond na het werk vertrokken we met de auto naar Frankrijk. De meiden nog steeds niets wetend van wat we van plan zijn. Ze waren tot na school in de veronderstelling dat ze carnaval zouden gaan vieren dit weekend maar niets bleek minder waar.

In de auto kwamen de vragen op ons af. Gaan we ver? Gaan we naar een ander land? Wat gaan we daar allemaal doen? Kunnen we daar zwemmen? Zijn daar leuke dingen? Het viel niet mee om ons stil te houden maar voor de gemoedstoestand in de auto en de komende nacht hielden we nog steeds ons mondje dicht.

Een magische verrassing

Zaterdag ochtend stonden we op na een goede en rustige nacht in ons huisje voor de komende 3 dagen. De meiden op de bank met hun neus in de tablet, terwijl wij de tas klaar maakten om op pad te gaan. Eindelijk was het moment daar om te vertellen wat we zouden gaan doen. Vol verwondering keken ze ons met ongeloof aan; 3 dagen naar Disneyland Parijs? Yes dat is wat we gaan doen. Helemaal blij en hyper stapten we de auto in.

We zaten op een kwartiertje van Disneyland af en dat is echt helemaal prima. Rond kwart over 10 rijden we de gigantische aankomstpoorten van Disney binnen. Daarna nog even parkeren en dan konden we naar de ingang lopen.

Disneyland Parijs

Eenmaal door de entree wilden wij natuurlijk ook de ‘welbekende’ foto maken met het kasteel op de achtergrond. Daarna belanden we direct in de eerste feestelijke optocht. Dansende Disneyfiguren en andere dansers paradeerden door de straat op grote kleurrijke wagens. Een gezellig muziekje galmde door de speakers en iedereen bewoog vrolijk mee op de muziek. Hier bleven we dan natuurlijk ook even kijken.

Toen was het tijd om het park in te gaan. De eerste attracties gingen nog redelijk vlotjes en toen merkten we dat de wachtrijen steeds langer werden. We besloten dan ook dat we bepaalde attracties op het lijstje van de andere dagen moesten zetten. Wel pikten we nog even de fantastische Lion King show mee en dit was echt een geweldig om naar te kijken.

Na een hele dag flink wandelen en uren wachten was het tijd voor een diner, we aten heerlijke burgers in een restaurant op het park en daarna keerden we nog even terug voor wat laatste attracties. Tegen 21.00 verlieten we het park want we waren volledig gesloopt. Snel naar huis, douchen en naar bed. Rusten voor de volgende dag.

Dag twee in Disneyland

Dag twee was meteen een veel drukkere dag. We keken via de Disneyland Parijs app waar we het beste naar toe konden gaan en stippelde zo steeds onze route door het park uit. De rijen waren een stuk langer dan gisteren en we besloten daarom ook dat we het ontbijt in de eerste wachtrij zouden nuttigen (we hadden croissants bij een bakkertje in het dorp gehaald). Dit was een slimme keuze!

Deze dag wilden we graag tot het einde blijven om de geweldige showstopper ter ere van het 30 jarige bestaan, op het kasteel te bekijken. Eerst was er ‘Disney D-light’, een lichtshow met drones van ongeveer 10 minuutjes, daarna kwam ‘Disney illuminations’ een prachtige film gepresenteerd op het kasteel met een fantastische vuurwerkshow. Bij de uitgang werden we nog uitgezwaaid door Mickey Mouse. Wat een dag! Daarna vlug naar ons huisje voor een frisse douche en de nodige uurtjes rust.

De laatste dag in Disney

De laatste dag was de drukste, wat we niet verwacht hadden want dit was een maandag. Maar goed, de app erbij en goed puzzelen waar we wanneer naar welke attractie zouden gaan. Wederom ons ontbijt in een wachtrij genuttigd om tijd te besparen. We streepten deze dag de laatste attracties af die we heel graag nog wilden doen. Ook boekten we nog een extra nacht in ons huisje erbij omdat na zo’n drukke dag naar huis rijden niet heel chill zou zijn en dat was een hele goede keuze.

We aten in een super leuk restaurant op Disney Village waar de serveersters op rolschaatsen bedienen. Hier hadden de meiden hun zinnen al vanaf de eerste dag op gezet dus dit was een mooi afsluiter om te gaan eten. Om 21.30 verlieten we voor de laatste keer het park en konden we deze magische tijd afsluiten.

Tips als je naar Disney wilt met kinderen

  • Overnacht buiten het park, dit is stukken goedkoper en er is genoeg gelegenheid in de buurt.
  • Huur of neem een buggy mee als je kleine kinderen hebt, het is enorm veel lopen.
  • Neem genoeg eten en drinken mee, op het park is alles ontzettend duur. Flesjes kun je op het park vullen met water en zo’n klein ranjaflesje in je tas is dan ook super handig!
  • De nacht vooraf dat je naar Disneyland gaat is prettiger om al in de buurt te overnachten, scheelt
    ’s ochtends extra vroeg opstaan en je bespaart hierdoor heel veel energie.
  • Zorg dat je de laatste dag niet naar huis hoeft te rijden maar dat je nog volop kunt genieten van de tijd die je daar kunt hebben. Een overnachting is echt veel relaxter na zo’n dag met flink wat kilometers in de benen.
  • Trek de stoute schoenen aan tijdens het parkeren en rijd door naar voren. Wij werden al vrij snel een rij in gestuurd terwijl er nog heel veel plek naar voren vrij was. Even gewacht in de auto tot de verkeersregelaars wat verder de rij in waren en toen alsnog doorgereden dichter naar de ingang. Scheelt je aan het einde van de dag heel veel lopen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

3 reizen die je met je bestie wilt maken! 

Een girlstrip is áltijd een goed idee, of het nu een dagje shoppen is of een maand rondtrekken in een...
image-5

Breda verkennen met kinderen: topattracties en bezienswaardigheden voor gezinsvakanties

Breda, een levendige stad in het zuiden van Nederland, is rijk aan geschiedenis, cultuur en avontuur. Het is een ideale...
kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...