hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle Designed by freepic.diller / Freepik

Published on september 6th, 2018 | by Mi-choe

0

Wat betekent de bpm-stijging die 1 september is in gegaan?

Overal was te lezen en te horen dat de bpm ging stijgen en dat je het beste nog voor 1 september 2018 een nieuwe auto kon kopen. Maar wat houdt het eigenlijk in? Wat is bpm en waarom moet ik dit weten? Misschien sta je op het punt om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan is het wel handig als je weet wat deze bpm-stijging inhoudt. Dus ik ben het Internet opgedoken om uit te zoeken hoe het zit. Ik kwam bij Independer terecht en vond daar wat ik zocht.

Vergelijk hier verschillende autoverzekeringen >>

bpm-stijging geldt gelukkig niet voor speelgoedauto'sBpm staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Misschien zegt je dit nog niet veel, mij althans niet. En per 1 september is deze belasting dus verhoogd. En een belasting verhoging klinkt nooit goed.

De Belastingdienst bepaalt de hoogte van deze belasting, afgaande op de CO2-uitstoot van je auto. Hoe schoner je auto, des te minder belasting je hoeft te betalen. Zo hoef je voor een elektrische auto tot 2020 helemaal geen bpm te betalen. Koop je een auto in het buitenland en importeer je deze, dan betaal je eenmalig de aanschafbelasting (bpm).

Bpm-stijging is niet voor iedereen van toepassing

  • Heb je een auto die voor 1 september 2018 op kenteken is geregistreerd, valt deze buiten de bpm-verhoging. Er verandert dan dus niets.
  • Koop of importeer je nu een auto dan wordt het kenteken dus na 1 september geregistreerd en valt het onder de nieuwe regeling. Dit betekent dat de je te maken hebt met een forse verhoging, je auto is dus duurder in aanschaf.

Gaat de premie van de autoverzekering nu ook omhoog?

De premie van een auto- of bestelbusverzekering wordt bepaald door de cataloguswaarde en in deze waarde is de bpm meegerekend. Dus logischerwijs wordt de premie van je autoverzekering ook hoger, mits de auto of bestelbus op of na 1 september is gekocht.

Als ondernemer kun je de bpm wel terugvorderen bij de Belastingdienst en betaal je dus geen hogere verzekeringspremie.
Kortom, hou er rekening mee dat als je vanaf nu een nieuwe auto koopt je dus een hogere aanschafbelasting moet betalen. Als je een autoverzekering af wil sluiten doe je er altijd verstandig aan om een vergelijkend warenonderzoek te doen. Gelukkig zijn hier hulpmiddelen voor.

Lees ook: moeders met een eigen bedrijf >>

Meisjesmoeder op en top >>

Lees ook: de familieplanner >>

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑