Verzwaringsdeken bij kinderen

26 oktober 2020

Toen Veerle een baby was, sliep ze ’s nachts erg goed. Al in de eerste week moesten we haar wakker maken voor een nachtfles. Toen ze iets ouder werd ging het slapen steeds wat minder, en tegen de tijd dat ik gescheiden was, kroop ze iedere nacht bij me in bed. En ik genoot daar enorm van.

Maar inmiddels is Veerle 6 jaar en werd het tijd dat ze ook in haar eigen bed ging slapen. Vooral omdat Veerle al rond 22:00 wakker werd en dan bij mij in bed wilde. Dat was niet altijd even makkelijk, vooral niet als ik net met een vriendin in de woonkamer zat te kletsen.

Verzwaringsdeken bij kinderen

Ik had al eens het een en ander gelezen over een verzwaringsdeken, en vooral de vele goede reacties, en nadat ik, begin dit jaar, met iemand op een verjaardag had gesproken over zo’n deken, bestelde ik er een voor Veerle. Een flinke van 8 kilo, en enkele tijd later kwam hij binnen. Het was nog een zware klus om de deken in een hoes te krijgen en op haar hoogslaper te hijsen, maar mijn spierballen wonnen.

bekijk hier de dekens

De eerste nacht werd ze pas om 3 uur wakker, en de tweede nacht sliep ze door. Ik wist niet wat ik meemaakte. Al 3 jaar had ze geen enkele nacht doorgeslapen en nu ineens, door die zware deken, lukte het wel!

Wonderdeken

Ik wilde meer weten van deze wonderdeken. Op internet was genoeg te vinden. Het komt er eigenlijk op neer dat deze deken, die gevuld is met kleine kunstof granulaat korreltjes, ervoor zorgt dat het lichaam een flinke druk krijgt tijdens de slaap.


Verzwaringsdeken bij kinderen

Baby’s inbakeren

Baby’s slapen vaak een beter als ze ingebakerd zijn, zo verwerken ze de prikkels, en dat is ook zo bij kinderen en volwassenen. Door de druk kom je beter tot rust, kun je makkelijker inslapen en ook beter doorslapen. Het geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid en je slaapt daardoor veel dieper.

In de zomer was de verzwaringsdeken helaas te zwaar, en ik merkte het direct aan Veerle haar nachtrust. Weer kroop ze iedere nacht bij mij. Natuurlijk vond ik dit niet erg, maar nu het weer kouder is, en ze weer onder de verzwaringsdeken slaapt, maakt ze weer hele nachten. En toch is dat ook heerlijk, want ook ik slaap een stuk rustiger zonder kleine kindervoetjes die in mijn rug trappelen.

Zelf geprobeerd

Laatst heb ik ook een aantal nachten onder de verzwaringsdeken geslapen toen Veerle bij haar vader was, en ja, dat sliep fijn, ook al slaap ik best goed ’s nachts. Helaas wilde Veerle hem meteen weer terug toen ze weer thuis was.

Maar goed, ik ben dus flink onder de indruk van deze deken, en inmiddels hebben al meerdere kennissen ook een deken aangeschaft. En ook bij hun hoor ik enkel positieve reacties. Dus mocht je nu ook een slechte slaper hebben, of een onrustig kindje, een slaapwandelaar, eentje die hele verhalen verteld, of een nachtbraker, lees je dan eens in over deze verzwaringsdekens. Wie weet helpt het jou net zo goed als het ons heeft geholpen!

 

Doet jouw kind nog een Powernap? >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...
zomerdekbed, Slechter slapen door blauw licht, blauw licht van schermen is slecht voor kinderen, blauw licht

Slechter slapen door blauw licht

Jongeren die vlak voor bedtijd op hun telefoon of ander scherm kijken, slapen korter en slechter. Dat blijkt uit een...
ik slik slaappillen

Opgebiecht: ik slik slaappillen…

Ik slik slaappillen. Niet van die zware die je bij de dokter haalt, maar toch, ik slik ze. Gelukkig zijn...