hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs ik slik slaappillen

Published on februari 4th, 2018 | by Wiljo

0

Opgebiecht: ik slik slaappillen…

Ik slik slaappillen. Niet van die zware die je bij de dokter haalt, maar toch, ik slik ze. Gelukkig zijn ze gewoon te verkrijgen bij de drogist. Melatonine. Het blijkt een lichaamseigen stofje te zijn maar het werkt meestal erg goed.

Tot Veerle net 3 jaar was, sliep ze niet door. Iedere nacht werd ze tussen de 1 en 3 keer wakker. Dan wilde ze drinken of was een beetje bang. Ik gaf haar wat ze nodig had en zat op een stoeltje naast haar bed totdat ze weer sliep. Daarna ging ik terug naar mijn eigen bed waar ik meestal meteen weer in slaap viel. Soms duurde het wat langer maar meestal ging het goed.

Na de grote vakantie kreeg Veerle het doorslapen door, eindelijk ging mijn grietje goed slapen en hoefde ik niet meer uit bed. Alleen… ik niet meer. Ik lag te wachten wanneer ze wakker werd. En dat kon mijn hoofd heel lang volhouden, veel langer dan mijn lichaam. Ik was brak, liep met wallen tot mijn knieën en was behoorlijk stuk. Dat mijn huwelijk net na de vakantie kapot ging, hielp ook niet mee.

Ik slik slaappillen

Tot ik over melatonine hoorde. Ik ben naar de drogist gegaan en heb het meegenomen. Die avond nam ik een tabletje in en ik sliep als een roos. Ik werd wel wakker om even naar het toilet te gaan maar sliep daarna meteen weer in. Wat heerlijk zeg! En nu moet ik bekennen dat ik iedere avond een tabletje neem. Sindsdien slaap ik veel en veel beter.

Of het nadelen heeft? Tja, op Google staan er meerdere meningen, de ene schrijft dat je steeds wat meer nodig hebt, de ander dat het juist niet verslavend werkt. Zelf let ik erop dat ik niet meer dan één tabletje neem van de laagste dosering (2 mg) en niet aan de hogere dosering begin die ook in het schap van de drogist staan.

Ik hoop dat mijn hoofd over een tijdje weer rustig genoeg is en dat ik kan stoppen. Ik snap ook wel dat ik dit niet kan blijven slikken. Maar voor nu heb ik het echt even nodig om een vrolijke en betere mama te zijn…

LEES OOK:

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑