Wat is er aan de hand met mijn meisje?

9 mei 2022

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop alsof ze op haar toch heeft gebeten en moet daar toch even een traantje van laten. Ik aai over haar been en probeer haar gerust te stellen. Maar de volgende ochtend kijk ik wat verbaasd want is die plek nu echt een aft geworden? Poh! 

Met pijn en moeite laat ik haar achter op het kinderdagverblijf terwijl ik weet dat ze niet helemaal lekker is maar ik heb geen optie en ook ik moet werken. Ze doet het prima en dat stelt gerust (natuurlijk wel een voordeel van in het bedrijf werken waar zij bij de kindjes zit).

Ze slaapt verschrikkelijk slecht

Sinds die twee nachten slaapt ze al verschrikkelijk en dat ik niks voor haar maar te verklaren door haar mond. Om 03.00uur ben ik er echt klaar mee en haal haar bij ons in bed. Zonder resultaat probeer ik haar haar tong uit te laten steken maar dat wil niet van harte. Wat wil je ook mam het is 03.00uur ‘s nachts, Joe wat denk je zelf! 

slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Spruw

‘s Morgens kan er een mini lachje en tong uitsteken vanaf maar huh. Die heel plek is verschoven naar de andere kant in haar mond. Dit kan geen afte zijn. Ik Google op ‘witte plekken in mond kind’ bam, spruw. Huh, ook ik leer weer iets want dit komt dus niet alleen voor bij baby’s. Ik besluit toch de HAP te bellen want ja Koningsdag dus huisarts dicht, ofcourse heb ik dat weer. Ik mag foto’s sturen, vrij snel wordt ik terug gebeld met dat het inderdaad spruw is en een uurtje later ligt er een antibiotica kuur klaar. 

Zou het slaapregressie zijn?

Na twee dagen antibiotica zouden er verschil moeten merken maar de nachten blijven verschrikkelijk en snap er niks van. Overdag slaapt ze gewoon als altijd. Hup, ik schakel m’n beste vriend Google weer in en krijg al snel ‘slaapregressie’ zou dit dan echt? Ze is ook al wel 19 maanden en de slaapjes schieten door m’n hoofd. Zou ze dan nu over gaan naar 1 slaapje overdag?

Ik probeer het die dag meteen en ook de volgende dag volgt. Sinds dag één zijn de nachtelijke slaapjes geen probleem meer en na 3 dagen merken we ook meteen verschil met de antibiotica niet alleen daarin maar ook in haar doen en laten. Ze wordt met de dag steeds een beetje meer zichzelf! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

herkenbaar voor meisjesmama, herkenbaar als meisjesmama, mama van 3 meiden, meisjesmoeder

Deze dingen herkent waarschijnlijk bijna iedere meisjesmama

Al eerder schreef ik een blog over de herkenbare dingen voor en over een meisjesmama en omdat we natuurlijk heel...
meisjes mama, meisjesmoeder ,moeder van 3 meisjes, typisch meisjesgedrag, meisjesmamablog, meisjesmoeder, girlslabel

Uit het leven van een meisjes mama

Drama en diva gedrag zijn twee van de vele kernwoorden die hier hun naam eer aan doen.  Een huishouden met...
eerste oorbellen, gaatjes schieten in oren, oorbelletjes meisje

Wanneer krijgt jouw kind haar eerste oorbellen?

Wij vroegen jullie mening via Girlslabel Facebook: wanneer laat je oorbellen schieten bij je kind(eren)? De meningen waren nogal verdeeld en...