Wanneer leg je dat ding nu eens weg?! 

20 september 2021

“Mam….? Mam!!” Verschrikt kijk ik op van mijn mobieltje. Mijn kleine grietje kijkt me vragend aan. Ze blijkt me al drie keer gevraagd te hebben om een boterham. “Even dit mailtje afmaken, schat” zeg ik. Na enkele minuten loop ik enigszins schuldig naar de keuken, een hongerige Veerle kijkt me na.

Telefoonverslaving of niet?

(Ook) ik maak me schuldig aan overmatig telefoongebruik. Mailtjes voor mijn werk, nog snel een order invoeren, blogjes schrijven, Facebook checken, een gekke selfie maken van de kinderen en mij, een foto op Instagram bewerken. Ik ben er maar druk mee. Of nee, ik máák me er druk mee. 10 jaar geleden had ik nog geen smartphone en had ik zeeën van tijd. Dat ik toen ook nog geen kinderen had en alleen woonde, speelt natuurlijk ook mee. Maar goed, feit is nu wel dat ik echt te veel op dat schermpje kijk.

Er blijkt een app te zijn die precies bijhoudt hoeveel minuten je per dag op je mobiel kijkt. Nou, die durf ik niet eens te installeren. Te confronterend.

Moeder verslaafd aan telefoon

Maar toch moet ik iets doen om het te beperken. Ik moet niet naar foto’s en filmpjes van kinderen kijken, ik moet dat ding gewoon wegleggen en zélf kijken. Maar waarom is dat nou zo moeilijk? Is deze Moeder verslaafd aan telefoon? Het is toch niet normaal dat ik ieder nieuw setje kleding van dochterlief en ieder nieuw zwembandje van mijn kleine Viking moet instagrammen?

Wat ook niet meewerkt is het bericht dat mijn bundel in de hele EU geldig is. Daaahag, rustige vakantie.

En toch, Facebook en Instagram zijn een soort dagboeken. Als ik terugkijk naar de foto’s, zie ik mijn kinderen langzaam opgroeien. De foto’s zijn kleine werkstukjes die ik zorgvuldig maak en bewerk. Mijn familie en vriendinnen, die ik weinig zie omdat we ver van elkaar wonen, kijken mee in mijn leven. Instagram is mijn persoonlijke plakboek en ik koester de foto’s. Zo erg is dat toch niet?

Oké, ik zal proberen om beter mijn telefoongebruik op te letten. Alleen bloggen als de kinderen op bed liggen. Heb ik een goed idee voor een blog? Dan schrijf ik slechts enkele woorden op die ik later uitwerk. En Facebook red het ook wel even zonder mij. Nu het bijna vakantie is, lijkt me dit een uitstekend plan! Ik ga ervoor! Ik kan dit! Nu nog even snel een blog erover schrijven…

Lees ook: Ik ben een Facebook moeder >>
Lees nog meer blogs van Wiljo >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...
6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

Zo ongeveer eens in de twee jaar – of misschien wel elk jaar – kom je weer voor een keuze...