hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle tafelen met kinderen, kinderen aan tafel, slecht eten van kinderen

Published on januari 26th, 2015 | by redactie

0

Tafelen met kinderen is echt niet te doen!

Tafelen met kinderen is soms als een hindernisbaan zonder einde! Althans bij ons dan hé! Het begint al met het opscheppen van de bordjes en alles in stukjes snijden, tegen de tijd dat je zelf aan de beurt bent is het eten bijna koud. Enfin, je bent onder het eten aan het observeren of de kinderen wel eten en of er niet gesmeerd wordt en net op het moment dat je even niet kijkt gaat er een beker drinken omver of hangen de slierten bami als slingers te pronken aan je lampen boven de eettafel. Grrr… Herkenbaar?

Eten moet natuurlijk gezond zijn

Eten moet natuurlijk gezond, lekker maar vooral kids-proof zijn. Tja hoe gezond is gezond en wat is nou eigenlijk gezond? Er komen steeds meer “Healthy” voedingsmiddelen op de markt maar anderzijds twijfelen ze er ook weer aan of ze wel gezond genoeg zijn. Ga jij mee met de nieuwste “Foodtrends” of hou je het lekker bij de ouderwetse “Schijf van vijf?” (zie voedingscentrum.nl) Ik ga voor het laatste. De “Good Old Basics” zijn ideaal te combineren met andere heerlijke toegevoegde producten. We willen uiteraard allemaal dat onze kinderen genieten van het eten want dan doen wij dat ook. Een gezonde maaltijd mag en kan natuurlijk ook lekker zijn!

tafelen met kinderen, gezellig aan tafel met kinderen

Kids-proof eten

“Aan tafel!!!” roep ik, zodra mijn vers bereide, gezonde en in mijn ogen heerlijke maaltijd klaar is om geserveerd te worden. Ik zie twee lieve, blije, smachtende snoetjes richting tafel lopen en eenmaal daar aangekomen lijken ze op slag te veranderen in twee mopper smurfjes. Ze prikken wat in mijn uitgebalanceerde, verantwoorde schijf van vijf maaltijd en drukken alles plat met een vork zodat het mooie beschaafde bergje eten meer op een open dorre vlakte lijkt. (Deed ik dat vroeger ook niet!?) De een wil geen stukjes, de ander geen sliertjes, “de aardappels lust ik niet”, het vlees is niet lekker, “ohhh ik moet ineens heel nodig plassen” en “mama ik wil drinken, heb dorst!!” Daar gaan we weer!!! Ik haal even diep adem en pak de appelmoes maar weer tevoorschijn om het maar een beetje op te lekkeren en voor het idee dat ze dan maar iets binnen hebben. Het blijft vaak lastig, om elke keer weer, het tafel moment zo gezellig mogelijk te laten verlopen. We zijn vrij relaxed wat eten betreft en merken dat het bij onze kinderen het beste werkt. Een keer een dag geen eten is geen drama maar uiteraard proberen we er wel even een andere draai aan te geven dat er toch een paar hapjes naar binnen gaan.

Tafelen met kinderen

Gelukkig zijn er ook dagen bij dat het heel gezellig tafelen is, het aardig netjes blijft rondom de tafel en op de vloer en ze graag een tweede bordje opscheppen. Die momenten koester ik! Daar word ik blij van en dat heerlijke recept gaat in mijn “gezellig tafelen met kids” boek! 😉

Bon Apetit!!!

tafelen met kinderen, gezellig aan tafel met kinderen

Tags: , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑