Kom naar de Prinsen- & Prinsessendagen in de zomervakantie

7 juli 2021

Kleine prinsesjes opgelet! Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon. Dit jaar op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie.

Als het regent: 10x Overdekte uittips >>

prinsendagen, paleis het loo, uittip, uittip zomervakantie

Prinsen- & Prinsessendagen

Het paleis, de tuinen en stallen vormen speciaal voor kinderen het sprookjesachtige decor op de Prinsen- en Prinsessendagen. Een boordevol programma met allerlei gezellige activiteiten, leuk voor meisjes én jongens!

De theatervoorstelling ´Princ6 gaat verhuizen!´ en een goochelaar met ‘magische’ kunsten zijn in de paleistuinen te vinden. Kinderen leren alles over het echte prinses zijn in de etiquette-les en bij het pijl- & boogschieten of croquet ontdekken de prinsen hun talenten! Ze ontmoeten het koningspaar Wilhelmina en Hendrik met hun hofhouding en nemen plaats op een koninklijke troon.

De tickets zijn online te bestellen. Handig, want dan hoef je op de dag zelf niet eerst langs de kassa.

Kleding voor kleine prinsesjes >>

 
prinsendagen, paleis het loo, uittip, uittip zomervakantie

Vorstelijk picknicken in de Kasteeltuin

Ook in de restaurants worden de gasten als vorsten behandeld. De Balzaal wordt gerund door een heuse lakei, hij voert streng deurbeleid en enkel ware prinsen en prinsessen worden toegelaten. Bij het betreden van de Balzaal worden ze vorstelijk aangekondigd, waarna ze naar hun tafel gebracht worden om te genieten van een speciaal prinse(sse)ntaartje of een gerecht van de kindermenukaart.

Een extra feestelijk onthaal krijgen de kinderen bij de high tea in de Koningin Wilhelminazaal. Ze worden verwelkomd met een glas kinderchampagne en de hapjes zoals het prinse(sse)ntaartje ontbreken uiteraard niet!

Nieuw deze zomer: picknicken in de paleistuinen. Reserveer online de rijkelijk gevulde picknickmand met hartige en zoete lekkernijen. Er is ook een assortiment voor kinderen om het dagje uit met de prinsen en prinsessen helemaal compleet te maken!

Zien wij al jullie kleine prinsesjes deze zomer in de tuinen van Paleis Het Loo ronddwalen?

prinsessendagen, uittip girlslabel
prinsendagen, paleis het loo, uittip, uittip zomervakantie

Fotografie Rob Voss

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

hyperbowlen bowlen sevenum

Hyperbowlen bij het FEC sevenum

In het weekend van 6 maart hadden wij een compleet verzorgde dag bij het FEC Sevenum. We begonnen onze dag...
kids er op uit

Kids er op uit! – Mattel Play

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
MindMystery, dagje uit met kids, huis op de kop, kids uittip

Kids er op uit!: MindMystery

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...