To-do-list: picknicken

7 juni 2020

Laatst vroeg Noortje aan mij: “Mama hebben wij zo’n grote mand? Want dan kunnen we daar spullen in doen en dan kunnen we picknicken.” En Noud stond direct te springen, want dat was een goed idee van zijn zus J Die heb ik dus niet, maar ik ga mijn ideeën eens op papier zetten, want picknicken is wel super gezellig en ik vind het een super leuk idee om te doen. Dit staat dus op mijn to-do list voor zeer binnenkort!

Bekijk hier meer leuke picknick tips >>

Picknicken

We zijn weleens wezen picknicken. Gewoon met een simpel kleedje in het gras. Ik vind dat erg gezellig, samen zoeken naar een goed plekje en terwijl je aan het eten bent om je heen kijken naar alles wat rond je heen vliegt. Een bijtje die naar de bloemen vliegt, een vlinder die langs fladdert. Omdat ik nog steeds bekkenproblemen heb, gaat er voor mij een stoel mee. Helaas kan ik nog niet echt lang op de grond zitten. (lees – ik kan dat eigenlijk helemaal niet)

picknicken, leuke picknick tips

Alles is goed met een picknick

Aan een picknick kan je eigenlijk weinig fout doen. Je zoekt een leuke locatie uit, haalt lekkere broodjes , fruit of maakt koude wraps en je gaat lekker smikkelen met de kinderen. Maar dit kan natuurlijk ook met een stel vrienden! Het enigste waar je qua eten over na moet denken is dat het niet snel bederft in de zon. We willen natuurlijk geen voedselvergiftiging.

Wat heb je nodig voor een perfecte picknick

Wil je echt een mega goed georganiseerde picknick geven is het handig om van te voren vragen aan jezelf te stellen:

  • Heb ik een kleed?
  • Heb ik bordjes?
  • Heb ik servetten?
  • Waar gaat het drinken in? Waar drinken we uit?
  • Heb ik bestek nodig? (wellicht kan een mes handig zijn)
  • Heb ik een afvalzak mee en schoonmaakdoekjes?
  • Wat wordt de decoratie?
  • Welke kleurenthema gebruik ik?

De laatste twee vragen geven eigenlijk al aan dat dit net een stapje verder gaat. Eigenlijk een kinderfeestje voor ons 😉 Door decoratie op te hangen en alles in een kleurenthema te doen, ontstaat er echt zo’n romantisch picknick idee wat je vaak in tijdschriften voorbij ziet komen. Daar hangen bijvoorbeeld lampionnen aan de bomen, het picknickkleed is in dezelfde kleur etc.  Eventueel kan je zelfs nog lampionnen ophangen die ’s avonds automatisch aan gaan. Helemaal leuk wanneer je wat langer op deze plek wilt blijven zitten.

De plek

Als we dit echt tot in de puntjes zouden voorbereiden is de plek handig om van te voren te bepalen. Zo kun je nadenken waar je je decoratie goed aan op kunt hangen. Wil je dit aan een boom? Een boom is wel ideaal, want op een hele zonnige dag is het heerlijk om in de schaduw van een boom te zitten. Ook kun je nadenken of je misschien bij een meertje wilt zitten. Zo kan je, of kunnen de kinderen, even het water in om te spelen en af te koelen.

Je kunt er ook voor kiezen om aan een picknicktafel te gaan zitten, maar zelfs in je eigen achtertuin kan je het organiseren.

TOP 10 favoriete zwemmeren van Nederland >>

Als je de plek uitgekozen hebt is het fijn om na te denken wie er komen en wat zij nodig hebben voor een goed comfort. Ik gaf al aan dat ik niet op de grond kan zitten, dus voor mij zou er een stoel mee moeten. Wellicht zijn er zo meer mensen die iets fijn vinden. Extra kussens kunnen mee. Er zijn tal van mogelijkheden. Misschien willen de kids ook wel leuk buitenspeelgoed mee.

Het is wel fijn als de plek een beetje rustig is en goed te bereiken is. Dit is wel handig met het sjouwen van alle spullen.

Picknickmand

Noortje vroeg mij dus of we een picknickmand hebben. Die hebben wij dus niet. Maar eigenlijk kan je van alles gebruiken. Een koelbox of koeltasje is handig, (linnen)tasjes of een grote mand.

Niet alleen in de zomer

Niet alleen in de lente of zomer is een picknick leuk om te doen. In de herfst zijn de kleuren van de natuur zo mooi. Op een droge dag is het ook prachtig om juist in de herfst een mooie plek op te zoeken.

Ik ben benieuwd. Picknicken jullie weleens? En hebben jullie een favoriete plek?

picknicken, leuke picknick tips, budget uitips
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Avonturenbos Stekkenberg , speelbos, gratis uittip, gratis dagje uit, gratis dagje weg, gratis uitje met kinderen

GRATIS UITTIP: Avonturenbos Stekkenberg 

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...
Sportiom Aquafun, indoor zwembad, dagje zwemmen, zwembad

Kids er op uit! Een dagje zwemmen in Sportiom Aquafun

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...
de efteling

Kids er op uit! – Het bekendste pretpark in Nederland

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...