Krentenbaard!

30 november 2019

Ongeveer 2 weken terug kreeg Veerle een paar muggenbeten met flinke kriebel tot gevolg. Ook Sverre was geprikt, maar ik was blijkbaar niet lekker genoeg want ik had niks Bij Sverre waren de bulten weer vrij snel weg, maar bij Veerle werden de plekken alleen maar groter.

Wat als je baby voor het eerst ziek is >>

Krentenbaard

Ik snapte er niks van en vertelde Veerle dat ze niet zo mocht jeuken, omdat de kriebel dan alleen maar erger zou worden en de plekjes niet zouden genezen. Achterop haar been was de plek echt groot en ik dacht dat ze zo hard gekrabd had, dat de huid eromheen ook helemaal stuk was. Ook de muggenbult op haar arm zag er vreemd uit.

Ik had nog wat fusidinezuur liggen en besloot te gaan smeren. Deze antibioticazalf zou vast wel helpen. Maar na 2 dagen zag het er niet beter uit. Dat weekend gingen de kinderen naar hun vader, en zondagavond schrok ik een beetje toen ik de kinderen in bad deed toen ze weer thuis waren.

De plekken waren dik, rood, en er zaten korsten op. Ook had mijn kleine meid wat verhoging en was ze hangerig en huilerig. Ik snapte er niks van, wat was dit nou? De volgende morgen ben ik met Veerle naar de huisarts gegaan.

De huisarts keek eens goed naar de plekken en zei vrijwel direct dat dit krentenbaard was. Hè? Krentenbaard? Maar komt dat niet alleen in het gezicht voor? Nee dus, het kan overal komen, vaak op plekken waar al een klein wondje is. Zoals, bij Veerle, een muggenbult. En pijnlijk is het, en het jeukt ook. Arm meisje.

Omdat ikzelf al fusidinezuur had gebruikt, en dit niet sterk genoeg was, heeft Veerle een antibioticakuur gekregen. De plekken waren diep, en ingrijpen moest omdat haar lijfje dit niet zelf op kon lossen. Onze aardige huisarts schreef een antibioticadrankje dat lekker zou smaken voor en dat zijn we meteen gaan halen.

Vanmorgen heeft ze de laatste dosis gehad, en ja, ik zie overduidelijk dat het aanslaat. De plekken zijn al minder vurig en beginnen mooi in te drogen. Gelukkig kon Veerle ook naar school en naar de BSO toe. Zwemles hebben we een keer overgeslagen. Ik heb wel goed verteld tegen haar meester en tegen de naschoolse opvang dat ze krentenbaard heeft. Omdat ze het op haar lijfje heeft, en er kleding overheen zit, is de kans op besmetting bij andere kinderen minder groot. En 24 uur na de 1e antibioticakuur, was ze ook niet meer besmettelijk.

Nou, deze moeder heeft ook weer iets geleerd. Krentenbaard komt dus niet alleen in het gezicht voor en kinderen kunnen er best naar van worden.

Heeft jouw kindje ook wel eens krentenbaard gehad? En wat heb je ervoor gekregen bij de huisarts?

Nu we toch bezig zijn. Waterpokken tips?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

allergie bloedprikken

Een droge huid als schuurpapier, allergie?

Al vanaf heel klein heeft Saar een droge huid, de huidschilfers zitten in haar kleren en haar huid voelt als...
slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...
glimlachende-kleine-jongen-speelarts-met-vriendin_, dokter, doktertje spelen, kind met bril, krentenbaard, muggenbulten

Krentenbaard of muggenbulten, ken jij het verschil?

Op de redactie kwam dit verhaal binnen en het is voor velen vast herkenbaar. We hebben er bewust geen foto’s...