Een droge huid als schuurpapier, allergie?

11 mei 2023

Al vanaf heel klein heeft Saar een droge huid, de huidschilfers zitten in haar kleren en haar huid voelt als licht schuurpapier.  We zijn meerdere keren naar de huisarts geweest en hebben verschillende vette zalven gebruikt, maar dit gaf geen tot weinig verschil.  Daarbij ook echt een rot werk om 3 a 4 keer per dag haar helemaal met die zalf in te smeren en dan weer de kleren over die vette plakkerige huid aan te trekken.  Ook het advies om parfumvrije middelen te gebruiken in bad en in de wasmachine. Én niet te vaak in bad maar dit houden we al goed aan. Zou het misschien een allergie zijn?

Lees ook; Pas op voor een tabletnek!

Het blijft maar stromen, er komt geen einde aan. 

Toen volgde al snel de grote groene klodders, Saar blijft een snotneus houden en moet wel 20 keer per uur haar neus snuiten. Ook de juffrouw in de klas valt het op en we bespreken het tijdens het 10 minuten gesprek. Hun hebben natuurlijk vergelijking met alle andere kindjes in de klas. Tijd om eens verder te gaan kijken dus melden wij ons weer bij de huisarts..  Wellicht een allergie? Ook haar amandelen zijn flink opgezet.  Er wordt besloten om een bloedtest voor allergieën te doen en een doorverwijzing voor de KNO arts. 

Een bloedprik! 

Voor het testen van allergieën gaan we bloedprikken, op naar het ziekenhuis!  Daar worden we in een hele leuke speciale kinderkamer geholpen door twee lieve zusters. Alles werd goed uitgelegd en Saar kletst gespannen maar vrolijk terug!  Er wordt geprikt en ze geeft geen kick, 3 buisjes voor het laboratorium en hopelijk een uitslag op korte termijn..  Eenmaal uit de stoel mag Saar een cadeautje uitzoeken uit de la en krijgt ze een bloedprik diploma! Zo trots is ze, en mag de volgende dag in de kring haar diploma laten zien. Ook ik was mega trots dus van mij mocht Saar zeggen wat ze graag wilde doen en dat werd een ijsje eten in de stad. 

Lees ook; Wat is krentenbaard?

De uitslag;

Na enkele dagen afwachten krijgen we een telefoontje van de huisarts, uit de bloedtesten zijn geen gekkigheden of allergieën opgevallen. Fijn nieuws want wij waren al erg bang voor een honden allergie en hebben zelf 3 hondjes. Nu gaan we nog naar de KNO arts om te kijken of we nog iets moeten doen met de opgezette amandelen. De huisarts vond het verstandig om deze te laten verwijderen. Dus we zijn benieuwd wat daar nog uit gaat komen en of Saar nog een operatie krijgt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

krentenbaard

Krentenbaard!

Ongeveer 2 weken terug kreeg Veerle een paar muggenbeten met flinke kriebel tot gevolg. Ook Sverre was geprikt, maar ik...