Geen ‘roze’ meisje meisje

17 april 2018

Anne is ruim zeven nu en ik begin te merken dat ze verandert. Ze heeft over steeds meer dingen een eigen mening en we mogen niet meer zo maar alles voor haar bepalen. Ze is echt haar eigen ik aan het ontdekken. In deze ontdekkingstocht zit ze nu in de ‘ik vind roze stom’ en geen roze meisje fase.

Lekker ravotten

Anne is een heel energiek kind. Ze is altijd bezig, houdt van beweging en kan niet goed stilzitten. Een filmpje kijken? Daar heeft ze eigenlijk het geduld niet voor. Liever speelt ze buiten. Fietsen, skaten of voetballen. Gezellig met de buurtkinderen door de straten crossen. Ze vindt het allemaal even leuk. Ondanks dat ze een erg slank meisje is, zit ze vol energie en is ze heel sportief. Ze is ook best sterk en klimt in verkeersborden. En van de week was ze bij vrienden buiten aan het spelen en kwam ze nat naar binnen. Schoenen, sokken en broek helemaal nat. Ze had in de sloot gestaan. Gelukkig had ze niet haar beste kleren aan.

geen roze meisjeGeen roze meisje fase

Op dit moment zit Anne in de ‘ik vind roze stom’-fase. Niet alleen wat kleding betreft, maar met alles. Een nieuwe drinkbeker of broodtrommel: als die maar niet roze is. Liever blauw of groen. Nieuwe schoenen: ze heeft blauwe sneakers uitgekozen. Met glitter dat dan weer wel. Speelgoed. Ze heeft gespaard voor een Spacescooter. Ook deze mocht niet roze, maar is oranje. En ga zo maar door.

Meisjeskleding

Eigenlijk kocht ik altijd haar kleding. Ik kocht wat ik leuk en mooi vond. Ik kocht kleuren die ik leuk vond en kocht van alles: rokjes, jurken, broeken etc. Ook bepaalde ik wat ze aan deed ’s ochtends. En dan deed ik meestal wat makkelijks (een lekkere broek met shirt) als ze bijvoorbeeld gym of schoolzwemmen had.

Maar tegenwoordig gaat dat niet meer zo makkelijk. Ze wil zelf bepalen wat ze aan doet. En niet alles wat ik koop, vindt ze meer mooi. Zo is ze nu dus in de ‘ik vind roze stom’ fase. Ook wat kleding betreft. Ze wil geen roze kleding meer. Dus hebben we een afspraak. Wat ze nog aan roze kleding in de kast heeft hangen en haar nog past, draagt ze wel nog. Maar bij nieuwe kleren mag zij mee bepalen. Ik bepaal uiteraard mee (en kijk wat ik mooi vind, maar kijk ook naar prijs en kwaliteit). En zij bepaalt wat ze mooi vindt en welke kleur. Gelukkig houdt ze ook wel van zomerse kleurtjes als mintgroen en geel, dus het is niet alleen maar blauw wat ze nu aan heeft.

Tomboy of meisje meisje

Of je dochter nu een echt meisje meisje is met roze tutu’s of een tomboy die in bomen klimt en een kort koppie wil in plaats va twee vlechtjes. Het maakt toch niks uit. Anne heeft haar stoere kant, maar vindt het zeker zo leuk om met make-up te spelen. Ze draagt ook zeker graag mooie zwierige jurken maar houdt absoluut ook van het comfortabele van een joggingbroek.

Ik vind het heerlijk om te zien dat ze haar eigen identiteit en eigen smaak aan het ontwikkelen is. Ik laat haar lekker haar gang gaan,maar denk vaak wel even mee in het praktische. En als ze dan lekker buiten gaat ravotten, doet ze oude kleren en oude schoenen of regenlaarzen aan. Dan is het ook niet zo erg als je in keer in de sloot staat.

Is jouw dochter ook geen roze meisje? Leuk als je het laat weten!

Lees ook: mijn dochter is hopelijk verwend >>

Lees ook: typisch meisjesgedrag >>

Lees meer mamablogs >>

geen roze meisje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...