Disney Lorcana Trading Card Game

26 juni 2023

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en Pokémon Trading Card Game al sinds jaar en dag razend populair zijn. En toch probeert Disney samen met Ravensburger een plekje te bemachtigen in de Trading Card Game-wereld met een iets minder competitief ruilkaartspel.

In dit artikel kun je meer informatie vinden over het nu al populaire ruilkaartspel Lorcana. Of ben je benieuwd naar de gameplay van Disney Lorcana: The First Chapter? Ook de gameplay van dit tactische kaartspel leggen we je graag uit.

Wat is Disney Lorcana nu eigenlijk?

Disney Lorcana is een nieuw ruilkaartspel, ook wel Trading Card Game genoemd. Het spel zal dit jaar uitgebracht worden met een eerste serie: The First Chapter. Deze serie bestaat uit zo’n 200 verschillende verzamelkaarten waarmee je met 2 tot 6 spelers de strijd met elkaar kunt aangaan.

Het spel wordt gespeeld in de magische Disney wereld Lorcana die jij als krachtige tovenaar probeert te beschermen. Dit doe je met een deck van 60 kaarten, waarmee je op zoek gaat naar missende belangrijke informatie genaamd Lores. Tijdens deze zoektocht speel je op een tactische manier de kaarten uit je deck om de winst binnen te slepen.

De kaarten in je deck zijn voorzien van verschillende Disney personages en hebben allemaal hun eigen vaardigheden. Zo speel je bijvoorbeeld actie- of artikelkaarten met een magische twist. 

Met jouw toverstok de Inkcaster die magische inkt bevat probeer je tijdens het spel glimmers van personages, items of acties te casten. Door het aangaan van verschillende uitdagingen verzamel je middelen om sterkere kaarten te kunnen spelen. De speler die als eerste 20 Lores verzameld heeft, mag zich de winnaar van het spel noemen. 

Disney Lorcana verzamelen of spelen?

Ondanks dat het ruilkaartspel gemaakt is voor magische spelervaring, heeft Disney al aangekondigd dat er verschillende verzamelkaarten uitgebracht worden. Deze kaarten zijn niet alleen voorzien van spannende designs, maar hebben ook verschillende zeldzaamheden. 

In een speciale set de Illumineers Trove, die onder andere bestaat uit booster packs en deck boxes, zit ook een spelersgids waarin alle kaarten afgebeeld staan. Dit geeft toch wel echt aan dat Disney Lorcana buiten het spelen ook zeker gericht is om te verzamelen. 

Disney Lorcana Trading Cards uitproberen bij het Spellenhuis

Net als duizenden andere bord- en gezelschapsspellen kun je bij het Spellenhuis Disney Lorcana na lancering komen uitproberen. In ons bordspellencafé The Board Room in Den Haag of Haarlem kun je samen met je vrienden of familieleden de strijd met elkaar aangaan. We verwachten dat de Lorcana Trading Cards Game ergens in de tweede helft van 2023 uitkomt. 

Voor € 6,- per persoon kun je onbeperkt gebruik maken van onze bordspellen collectie, en dus ook van Disney Lorcana. En je krijgt na afloop ook nog eens 10% korting op al je spelaankopen in onze spelletjeswinkel!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

leuke spelletjes voor buiten

Leuke spelletjes voor buiten

De tijd om weer volop buiten te spelen komt er aan. Naast het speelgoed waar altijd veel mee gespeeld word...
subway surfers spel

Subway Surfers het bekende spel van de app!

Ervaar de legendarische app nu als bordspel bij jou thuis aan tafel! Daag elkaar uit met de favoriete personages uit...
3,2,1...Go! Challenge Puzzel

3,2,1… GO! Challenge – Puzzel spel

Als je snel bent en goed kijkt, maak je als eerste de puzzel van je afbeelding af! Zoek de zes...