3,2,1… GO! Challenge – Puzzel spel

28 december 2022

Als je snel bent en goed kijkt, maak je als eerste de puzzel van je afbeelding af! Zoek de zes stukken van je puzzel in het midden van de tafel en leg ze in elkaar voordat de andere spelers aan de beurt zijn. Een leuk spel wat al vanaf ongeveer 6 jaar gespeeld kan worden. 3,2,1… Go! Challenge heeft diverse spellen, die erg leuk voor kinderen zijn, in het assortiment. Het Puzzel spel is daar één van.

3,2,1...Go! Challenge Puzzel

Het Puzzel spel

Het 3,2,1… Go! Challenge Puzzel spel heeft 3 varianten om het spel te spelen. Snelle puzzel, Puzzelrace en Stuk voor stuk. Snelle puzzel en Puzzelrace zijn de spelvarianten die voor kinderen goed te doen zijn en en Stuk voor stuk is de variant die voor ervaren spelers is.

Snelle puzzel

Bij dit spel krijgt elke speler iedere ronde een kaart aangeboden die hij of zij ondersteboven krijgt. De deler zegt nadat iedereen zijn kaart heeft ontvangen 3,2,1,go. Iedereen zoekt zo snel mogelijk zijn puzzelstukken op het midden van de tafel bij elkaar en wanneer ze alle 6 gevonden zijn mag de puzzel gemaakt worden. Klaar? dan roep je PUZZEL. De winaar van deze ronde houdt zijn puzzel en kaartje, de rest word aan de kant gelegd. Dan start de nieuwe ronde met de overige kaartjes in het midden. De winnaar van elke ronde deelt de kaarten uit. Wie als eerste 5 puzzels compleet heeft wint het spel.

kinderspel, spel

Puzzelrace

Bij deze variant speel je eigenlijk hetzelfde spel als hierboven alleen worden er gelijk 3 kaarten uitgedeeld en direct in een ronde na elkaar gemaakt. Dus wanneer je het eerste kaartje klaar hebt, draai je het tweede om en begint met verzamelen en vervolgens te puzzelen, zo totdat je alle drie de kaartjes klaar hebt. Wie als eerste alle drie de puzzels af heeft wint het spel.

Stuk voor stuk

Bij dit spel gaan alle puzzelstukjes in de doos en de kaartjes worden verspreid met de bovenkant naar boven op tafel. Eén persoon neemt een puzzelstuk uit de doos en laat deze aan de rest zien. Wie als eerste de kaart vind die hoort bij het puzzelstuk krijgt de kaart en legt deze open voor zich neer. Dan word een volgende stuk uit de doos getrokken enzovoorts enzovoorts. Wanneer een puzzelstuk geraden word terwijl deze al bij iemand ligt, moet diegene zijn kaart afstaan. Wie het eert 5 kaarten heeft win het spel.

Ervaring

Wij vinden dit een superleuk spel, vooral omdat we dit met z’n alle kunnen spelen inclusief onze jongste dochter. Ook voor kinderen onderling is dit een super leuk spel waarbij niet perse een volwassene aanwezig hoeft te zijn. Mega spelgemak dus.

3,2,1… Go! Challenge spellen

Van de serie 3,2,1…Go! Challenge zijn diverse soorten spellen. Elk met hetzelfde speelgemak als Puzzel. Ben je op zoek naar een leuk familie spel of had je toevallig een leuk cadeau nodig voor iemand dan zijn deze spellen zeer leuk om te geven.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-4

Disney Lorcana Trading Card Game

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en...
subway surfers spel

Subway Surfers het bekende spel van de app!

Ervaar de legendarische app nu als bordspel bij jou thuis aan tafel! Daag elkaar uit met de favoriete personages uit...

Keer op Keer Kids

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om...