Leuke spelletjes voor buiten

10 april 2023

De tijd om weer volop buiten te spelen komt er aan. Naast het speelgoed waar altijd veel mee gespeeld word zijn er ook leuke spelletjes voor buiten om te doen. Spelletjes waar je niet veel voor nodig hebt meestal alleen een paar vriendjes en vriendinnetjes.

Tikkertje.

Het allerbekendste is tikkertje en deze is in diverse varianten te spelen. De makkelijkste is deze; één begint als de tikker en die probeert een ander kindje aan te tikken. Als dat gelukt is is diegene de volgende tikker enz enz.

Spelletjes voor iedereen

Slingertikkertje

Ook een hele bekende en vooral heel leuk als je met een grote groep bent is slingertikkertje. Één of twee personen beginnen met tikken en iedereen die getikt is pakt de hand vast van diegene die hem of haar tikt. Zo vormt er een steeds langere slinger en komen de vrije lopers steeds lastiger weg. Ga door tot iedereen getikt is. Dit blijft altijd een leuk spelletje

Verstoppertje.

Één persoon gaat met zijn ogen dicht in een hoekje staan zodat hij/zij niet kan spieken en telt tot 20. De rest gaat zich zo snel mogelijk verstoppen achter een bank, de kliko een struik, een boom, een tuinhuis etc. Na de 20 tellen roept de verstopper dat hij/zij eraan komt en begint met het zoeken naar iedereen. Als iedereen gevonden is mag de volgende tellen.

Buiten spelen is leuk

Flessen voetbal.

Ook een leuk spelletjes voor buiten is flessen voetbal. Iedereen vult een fles met water en draait hier geen dop op. Zet de fles ergens neer op de stoep en zorg dat je allemaal iets uit elkaar staat. Het voetballen kan beginnen maar probeer je eigen fles te verdedigen, gaat er een fles om dan loopt deze leeg. Zet hem snel weer overeind om niet al je water eruit te laten lopen. Wie als eerst zijn fles leeg heeft, heeft verloren.

Annemaria koekoek.

Één persoon gaat met zijn gezicht voor een muur staan. De andere nemen een paar meter afstand en gaan naast elkaar op een rij staan. De persoon tegen de muur roept langzaam a-n-n-e-m-a-r-i-a-k-o-e-k-o-e-k en draait daarna om. De rest begint te lopen wanneer de persoon dus Annemaria koekoek zegt en staan muisstil wanneer diegene omdraait. Beweeg je en word je gesnapt dan moet je weer achteraan op de lijn beginnen. Een leuk spelletje voor iedereen

Schipper mag ik overvaren.

Één persoon is de ‘schipper’ en de rest neemt plaats op een rij voor de ‘schipper’. Dan begint de rest te zingen tegen de schipper.

Rest > Schipper mag ik overvaren ja of nee? Moet ik dan ook geld betalen ja of nee?
Schipper > Ja
Rest > Hoe?
Schipper > Zoals ik het doe
Rest > Hoe doe je het dan?
Schipper > (zegt bijvoorbeeld) Huppelend, springend of als een kikker ( je kunt hier van alles verzinnen)
Vervolgens steekt iedereen op deze manier over.

Wat vind jij leuke spelletjes voor buiten? Leuk als je jouw tip met ons deelt.

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1-1

Buitenspelen is ook in de herfst en winter fijn

Ondanks dat de temperaturen in de herfst- en winter maanden flink kelderen, is het nog steeds heerlijk om buiten te...
image-4

Disney Lorcana Trading Card Game

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en...
buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...