hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reviews Dierenpark Amersfoort review

Published on augustus 26th, 2017 | by Karen

0

Op ontdekking at Dierenpark Amersfoort

Een speciale dag moet natuurlijk geheel in stijl gevierd worden. Daarom namen we twee oma’s en één tante mee naar Dierenpark Amersfoort voor Lore’s tweede verjaardag. Lees hieronder onze Dierenpark Amersfoort review.

Het was een prachtige dag! Perfect weer om lekker naar de dierentuin te gaan. Moeten ook meer mensen gedacht hebben. Er stond een beste rij, maar omdat wij vrijkaartjes hadden (of als je een kaartje online koopt) mag je zo doorlopen. Nu zul je denken: flinke rij betekent ook druk in het park. Gelukkig niet! Het park is lekker ruim, maar nog belangrijker: de dierenverblijven zijn lekker ruim. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat je genoeg ruimte om het dierenverblijf heen hebt om alle dieren goed te bekijken. Van dichtbij! En van links. Van rechts. En zelfs van boven!

Van de andere kant

Boven? Yes! Van boven! Er zijn namelijk klimattracties aan sommige dierenverblijven toegevoegd waardoor je de dieren vanaf een ander perspectief bekijkt. Zo loop je op een loopbrug zó over de bruine beer heen. En je komt oog in oog te staan met de leeuw (lichtelijk overdreven, want hij sliep toen wij er stonden) als je eerst de donkere tunnel onder het verblijf doorloopt. Die klimattracties zijn perfect voor meisjes (voor mijn meisje in ieder geval wel) want de meeste hebben een glijbaan aan het eind!

Je komt tevens super dicht bij de dieren, je kan soms zelfs door hun verblijf heen lopen! Zo liepen we tussen de pelicanen en maraboes in het SnavelRijk of onder een luiaard en de nachtaapjes door in ‘De Nacht’. Maar ook de dieren die je liever op afstand houdt, bekijk je super goed terwijl je met je neus op het glas gedrukt staan.

Uiteraard staan de mooiste en grootste dieren te shinen in hun verblijf; olifanten, giraffen, leeuwen, krokodillen en zebra’s. Maar ook kleinere en wat meer onbekendere dieren spot je hier: geelborstkapucijnaapjes, helmkasuarise, rode panda of een wallaby. Je kunt voordat je het park bezoekt (of tijdens, wat jij wil), de DierenPark App downloaden. Met de app kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over de dieren en het dagelijkse programma bekijken. En ook al ben ik van de mobiele telefoon generatie, ik vind het toch fijn om mijn ogen te richten op de dieren en niet op m’n telefoon. Maar dat is geen probleem, de bewegwijzering is duidelijk en de bordjes bij de dieren uitgebreid. En zelfs leerzaam: er staat bij waar de dieren vandaan komen en of ze bedreigd zijn in het wild.

Voor ieder wat wils

En niet onbelangrijk in een dierentuin: het is er schoon en netjes. De parkjes her en der zijn goed onderhouden, het is overal lekker groen en de eetgelegenheden zijn erg schoon. Je zit in ieder geval niet hutje mutje op elkaar terwijl je je broodje eet.

Voor die twee oma’s die mee waren, staan er genoeg parkjes en terrasjes om een kopje koffie te nuttigen. Bovenin het park is het Dino bos, voor avontuurlijke kleine ontdekkers. Kortom: dit mooie park biedt voor iedereen wat wils. Kleine meisjes, grote meisjes, broer(tje)s, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Zelfs tantes en ooms en neefjes en nichtjes (ben ik nog iemand vergeten)?

Bedankt DierenPark Amersfoort voor een onvergetelijke tweede verjaardag!!

Ga ook op ontdekking in het groene park van

DierenPark Amersfoort

  

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑