hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Mama blogs welke leeftijd make up, make up meisjes, make up kind

Published on juli 5th, 2019 | by Anne

0

Vanaf welke leeftijd mag je dochter make-up op?

“Make-up, geef mij je make-up. Nu wil ik ook eens zien, hoe ik er later uit zal zien” Als kind mijn favoriete liedje van Kinderen voor Kinderen. Ja, ik kon niet wachten! Vanaf de brugklas mocht ik los met make up en eigenlijk waren er thuis dus geen regels. Heel fijn als tiener maar nu als moeder denk ik mwahhh. Ik heb veel geprobeerd en als ik nu foto’s terug zie. Wij hadden geen Nikki Tutorials en in de Hitkrant stonden niet zoveel tips. Vanaf welke leeftijd is make up voor meisjes geschikt?

Lees alles dat een meisjesmama moet weten >>

“wanneer laat jij je kind met make-up rond lopen?  Ben jij daar strikt in of wat losser? “

Op Youtube kijken jonge meisjes al naar make-up tutorials  en willen ze ook ‘smeren” of hun haar kleuren. Bij voorkeur in mermaid kleuren haha. Ze zien zoveel en vaak ook nog jongere meiden met make-up.

welke leeftijd make up, make up meisjes, make up kind

Op weg naar volwassenheid

Toen ik jonger was, was er ook minder te koop, je had Miss Sporty en dat was het dan wel. Tegenwoordig is er echt leuke, goedkope make up te koop. Het assortiment hierin is erg breed. Hoe voorkom je dat de “stash” van je dochter de pan uit rijst. Maak afspraken! Het is niet tegen te houden als ze een beetje make-up willen. Je wilt toch voorkomen dat ze het stiekem gaan doen. Vergeet niet dat dit ook hoort bij het volwassen worden. De dames willen graag grote meiden zijn en make-up staat voor vele meiden voor “volwassen’. Een goed idee kan ook zijn om eens te kijken bij shampoo en badspullen voor volwassen. Mijn dochter is hier erg blij mee. Ik hoop hiermee de discussie een beetje uit te stellen. De nagellak strijd heb ik al verloren, en dus draagt ze haast dagelijks nagellak.

welke leeftijd make up, make up meisjes, make up kindLekker oefenen met make-up

Je kunt natuurlijk ook altijd met een houten make up set beginnen. Lekker oefenen zonder toestanden. Zo kan de kleine meid wel mama nadoen en dat is het natuurlijk het allerleukste.

Deze leuke speelset shop je hier.

 

Vanaf welke leeftijd is make-up leuk?

10 jaar is een goede leeftijd om te starten. Dus vanaf groep 8 mag mijn dochter een lippenbalsem met een kleurtje op en een beetje gekleurde poeder. De meningen zijn verdeeld over poeder en veel mensen vinden dit juist voor oudere meiden. Ik wil zelf zo lang mogelijk wachten met mascara. Mijn persoonlijke mening is dat dit snel heel erg opgemaakt uit ziet.

Vanaf de brugklas mag ze steeds wat meer, dus dan mascara. Misschien wil ze dan ook wat lippenstift. Alhoewel ik haar ga leren of te blijven van de donker bordeaux lippenstift zoals ik dat zelf deed.

Dit is een leuke kinderset, zo kunnen ze zelf een beetje oefenen en het is makkelijk te verwijderen.

Vanaf 14 jaar mag er geëxperimenteerd worden met een beetje concealer.  Ik begrijp ook wel dat je je pukkeltjes dan een beetje wil camoufleren. En om te zorgen dat je dochter er niet uitziet als een pancake, zal je moeten begeleiden. Sommige dingen gaan zij zeker aan jou leren door alle tutorials. Eigenlijk lijkt het mij wel een leuke fase, kunnen we samen how-to filmpjes bekijken!

Vertel mij eens, hoe pak jij het aan met make-up bij je dochter? Of kijkt ze daar nog niet naar om? Op welke leeftijd mag make up bij jou thuis geprobeerd worden?

 

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑