REVIEW | Fluffie Stuffiez + winactie!

7 mei 2024

Een knuffel die je niet alleen kan knuffelen, maar ook kan personaliseren en opnieuw tot leven kan brengen. Dat is wat Fluffie Stuffiez belooft. De Fluffie Stuffiez collectie bestaat uit een aantal knuffels die naar eigen zeggen ‘allemaal een uitgesproken persoonlijkheid’ hebben. Wij hebben er alle drie nog nooit van gehoord, dus we zijn benieuwd. We kregen deze knuffel om te reviewen voor Label4Kids.

Bekijk hier alle soorten Fluffie Stuffiez

Door de verpakking zien we een zwart-witte knuffel. ‘3 ways to play!’, staat er op een sticker. Ik lees voor wat de bedoeling is: plukken, onthullen en opvullen. Daarna probeer ik subtiel het zakje open te maken, maar ik trek gelijk de sluiting kapot. ‘Zo mam, dat is niet zo mooi’, is het haarscherpe commentaar van Xem. ‘Maar wij geven nooit op hé Sofie’, vervolgt hij. Hij neemt het zakje van mij over, trekt de knuffel er uit en Sofie roept gelijk dat het een koala is.

Plukken, plukken, plukken

En toen was het tijd om te starten. Deel één, het plukken dus, kon beginnen. Plukje voor plukje trek je de ‘vacht’ er uit met als doel de knuffel een heel ander uiterlijk te geven. Klinkt een beetje luguber, maar valt best mee. En mocht je denken: das een klusje van niks. Dat is zeker niet zo. Ongeduldig als Xem is stelde hij na vijf minuten al voor om een schaar te pakken.

In theorie kan je tijdens het plukken je creativiteit de vrij loop laten. Hierdoor kan je een baard laten staan of juist een vette kuif: je kan het zelf bedenken. Ik stelde voor om dit te doen, maar Xem en Sofie waren veel te nieuwsgierig naar wat er onder de pluche zou zitten. Dus alles ging er, hop, in één keer af. Weg creativiteit.

Taken verdelen

Onder het zwarte pluche kwam roze vandaan, maar onder het wit zat… wit. Dit was wel even een anticlimax, maar ze gingen vrolijk door. De taken werden ook steeds opnieuw verdeeld. Sofie die voorstelde om de achterkant te doen, zodat Xem de voorkant kon doen. Xem die opperde om zwart te doen, zodat Sofie wit kon doen. ‘Joooo, we zijn echt al heel ver!’, klonk het tussendoor.

Loslaten

Tijdens het plukken vloog de pluche de hele kamer rond. In theorie is het zakje waar de knuffel in zit ook gelijk een handig opbergzakje hiervoor, maar in het kinderbrein van mijn kids werkt dat in ieder geval niet zo gestructureerd. Wat wel hielp: loslaten en het na die tijd in één keer opruimen.

Meer leuk speelgoed voor kinderen

De onthulling

Daarna was het tijd voor deel twee, waarbij je de persoonlijkheid van de knuffel onthult. Volgens de omschrijving dan zie je dan pas welk personage je krijgt. Als je het mij vraagt is deel twee dus gewoon het gevolg van deel één, maar Xem en Sofie maakte er wel een spektakel van. Wat zou er onder zitten, een dino? Een unicorn? Het was dus een roze met witte koala, maar die was minstens zo geliefd.

Dan heb je nog deel drie: opvullen. Hierbij doe je alle geplukte pluisjes weer terug in het opbergzakje. Hierdoor heb je nu een soort van twee knuffels. Alle gestructureerde ouders en kinderen hadden deze stap ondertussen dus al lang voltooid. Eindconclusie: het is in ieder geval echt weer eens heel iets anders. En Xem en Sofie hadden er enorm veel plezier mee, daar gaat het om!

Win een Fluffie Stuffie

Vind jij dit speelgoed ook helemaal te gek, of heb je binnenkort een verjaardag en lijkt je dit een leuk cadeau om te geven? Doe dan snel mee met onze winactie want wij geven maar liefst 2 Fluffie Stuffiez weg. Vul het onderstaande formulier in en that’s it!

WINNAARS: Fam Klaassen en Chantal Luttel

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

cadeau-meisje

5 cadeautips voor de eerste verjaardag van je kleintje

De eerste verjaardag van je kindje is een mijlpaal om te vieren! Maar wat geef je eigenlijk aan een kindje...
HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
pexels-julia-larson-6113586

Verras je vriendin met een origineel cadeau: tips voor het vinden van het perfecte cadeau

Het vinden van het perfecte cadeau voor je vriendin kan een uitdagende taak zijn. Je wilt iets unieks, iets dat...