Vintage meisjeskamer speciaal voor Saar gemaakt

12 oktober 2018

Kleine meisjes worden veel te snel groot. Veuls te snel! Saar heeft elk seizoen wel nieuwe kleren nodig en ook haar smaak en interesses veranderen gigantisch snel. Als je Saar nu ziet lijkt ‘Let it goooooooo’ al zo lang geleden, maar dat is maar een paar jaar. Gelukkig ben ik nooit meegegaan in de Disney en prinses interesses. Een paar prinsessen verkleedjurken, maar verder ging het niet. Dekbedden en andere prularia van Elsa en Anna kwamen ons huis niet in!

Meer meisjeskamer inspiratie >>

Toen Saar een paar jaar geleden toch echt te groot werd voor haar peuterkamertje wilde ik natuurlijk wel iets leuks van haar kamertje maken. Ze was 5 en zou bijna 6 jaar worden en ik wist dat Saar haar smaak weer snel zou gaan veranderen, dus ik wilde niet te veel geld uitgeven aan haar kamertje. Maar ik wilde het wel special maken. Echt haar plekje waar ze zich fijn voelt en zich terug kan trekken. Dus het werd een vintage meisjeskamer.

Vintage meisjeskamer, vintage slaapkamer, vintage kinderkamer, dyi meisjeskamer, dyi slaapkamer, meubels opknappen

Wie wat bewaar die heeft wat

Omdat er al zoveel spullen zonder kapot te zijn worden weggegooid, besloot ik, net als ik doe voor de rest van het huis, niets nieuws te kopen. Saar had al een kledingkast van zo’n 30 jaar oud die ooit van mijn schoonouders is geweest, de deurtjes hingen een beetje uit hun voegen, maar dat was zo verholpen. De oma van Saar haar vader (Saar haar overgroot oma van 95 jaar oud) had ons al jaren geleden een ‘lit de coin’, een soort groot donkere, houten twijfelaar, waar de mensen vroeger hier in Frankrijk in sliepen, gegeven. En die stond hier maar op zolder naast vele andere schatten. Het enige dat ik nog nodig had was een bureautje, een nachtkastje en leuke kleine meisjes accessoires.

Gelukkig zijn wij hier niet de enigen die een zolder met spullen van onschatbare waarde hebben, dus dat bureautje, nachtkastje en andere decoratie waren zo gevonden.

Vintage meisjeskamer, vintage slaapkamer, vintage kinderkamer, dyi meisjeskamer, dyi slaapkamer, meubels opknappen

Vintage meisjeskamer door mama gemaakt

Ik heb hartjes uit deurtjes gezaagd, meubels geschuurd en geschilderd, lampen gefabriceerd en ben druk in de weer geweest met stofjes, handgrepen, spulletjes en lampenkampjes totdat er een echt Saar kamertje was ontstaan. Precies wat ik voor ogen had voordat ik begon. De vintage meisjeskamer was klaar. Nu zo’n 3 ½ jaar later vind ik het nog steeds een heel fijn plekje. Saar heeft het afgelopen jaar haar eigen draai eraan gegeven door het vol te hangen met paardenposters en ik ben benieuwd wanneer de tijd komt dat we er een tiener/puberkamer van gaan maken. Zodra die tijd is aangebroken kan Saar mij deze keer mooi meehelpen. Daar is ze dan groot genoeg voor! Ik zal de kwasten vast klaarleggen, want ik heb er zin in!

Vintage meisjeskamer, vintage slaapkamer, vintage kinderkamer, dyi meisjeskamer, dyi slaapkamer, meubels opknappen

Vintage meisjeskamer, vintage slaapkamer, vintage kinderkamer, dyi meisjeskamer, dyi slaapkamer, meubels opknappen

Lees hier nog meer leuke verhalen van en voor meisjesmama’s >>

Leuke accessoires voor de meisjeskamer vind je bij Tom en Lilly >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...