DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

20 juni 2024

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of een compleet nieuwe look wilt geven. We verzamelden enkele toffe ideeën om een meisjeskamer te maken waar elke jongedame van droomt.

Kies een thema

Voordat je begint, kies je een thema. Dit helpt je om een samenhangende en aantrekkelijke ruimte te creëren. Populaire thema’s zijn prinsessen, regenbogen, de natuur of misschien wel een favoriete sprookjesfiguur. Bespreek met de dame in kwestie wat ze mooi vindt en laat haar mee beslissen. Het kiezen van een thema maakt het gemakkelijker om kleuren, meubels en decoraties te kiezen die goed bij elkaar passen.

Begin met de basis: vloer en muren

Een nieuwe vloer kan een groot verschil maken in de uitstraling van de kamer. De parket vloer is een mooie en duurzame keuze. Ze geven de kamer een warme en uitnodigende uitstraling. Als parket niet binnen je budget past, is een hoogwaardige kunststof vloer een goed alternatief. Kunststof vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je veel keuze hebt om de perfecte look te creëren.

Voor de muren kun je kiezen voor een frisse laag verf of behang met een leuk patroon. Pastelkleuren zoals lichtroze, mintgroen of zachtgeel zijn populair voor meisjeskamers, maar wees niet bang om iets gewaagders te proberen. Een accentmuur met een opvallend behang of een muurschildering kan de kamer een unieke en persoonlijke touch geven.

Meubels op maat

Kies meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Een bed met opberglades eronder biedt extra ruimte voor speelgoed, boeken en kleding. Een bureau is een must voor schoolwerk en creatieve projecten. Overweeg om meubels op maat te laten maken of zelf te maken als je handig bent. Dit geeft je de mogelijkheid om de meubels perfect aan te passen aan de ruimte en het thema van de kamer. Een leuk idee is om een knusse leeshoek te creëren. Zet een comfortabele stoel of zitzak neer met een paar zachte kussens en een boekenplank vol met favoriete verhalen. Dit nodigt je dochter uit om lekker te ontspannen en te lezen.

Decoratie en persoonlijke accenten

Decoratie maakt de kamer af. Hang fotolijsten op met foto’s van familie en vrienden, of kunstwerken die je dochter zelf heeft gemaakt. Sprookjesachtige verlichting zoals fairy lights of een mooie lamp met een bijzondere vorm kan de kamer ’s avonds een magische sfeer geven. Opbergbakken en manden  zijn er dan weer om de kamer netjes te houden. Kies voor kleurrijke of thematische opbergoplossingen die passen bij de rest van de inrichting. Een prikbord of magneetbord kan handig zijn om tekeningen, foto’s en andere schatten op te hangen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het...
zolderkamer

Een gezellige zolderkamer: zo doe je dat

Wanneer er een kleine op komst is, of jouw kind wat groter wordt, kan het zijn dat er een nieuwe...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...