Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

11 juni 2024

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het is belangrijk dat deze ruimte gezellig en uitnodigend is, zodat je kind zich er op zijn gemak voelt en er graag tijd doorbrengt. Met een paar leuke en creatieve tips kun je eenvoudig een gezellige chillplek creëren. In dit artikel delen we een aantal ideeën om van de kinderkamer een echte ontspanningsplek te maken.

Creëer een leeshoek

Is je kind een echte boekenwurm? Maak dan een leuke leeshoek voor je kind. Plaats een comfortabel bankje, een hangstoel aan het plafond of zet een zitzak in een vrije hoek van de slaapkamer. Maak het hoekje nog gezelliger met een aantal kussens en een zacht dekentje. Hang ook een boekenplank op met alle favoriete boeken van je kind en voeg een klein tafeltje of kastje  toe voor een leeslamp en iets lekkers. Sowieso is het handig om rekening te houden met voldoende licht in een leeshoek, maak bijvoorbeeld gebruik van inbouwspots of wandspots voor genoeg licht zodat je kind comfortabel een boek kan lezen.

Maak een knutselhoek

Vind je kind het juist heel leuk om creatief bezig te zien, dan kan het een goed idee zijn om een gezellige knutselhoek te creëren waar hij of zij lekker kan ontspannen. Plaats een leuke tafel en comfortabele stoel of kruk in een hoek van de kamer en voorzie deze van alle benodigde knutselspullen. Denk dan aan potloden, verf, kwasten, glitter en papier. Hang een prikbord of magneetbord aan de muur waar je kind zijn of haar kunstwerken kan ophangen en zet ook een aantal klapkratjes of een paar manden neer zodat het hoekje netjes en opgeruimd blijft.

Maak een chillplek voor tieners

Oudere kinderen hebben misschien behoefte aan een andere chillplek dan jongere kinderen. Voor tieners kun je bijvoorbeeld een zitzak toevoegen, het bed omtoveren tot een bedbank met allerlei kussens, of zet een klein bankje in de kamer wanneer daar ruimte voor is. Voeg een paar grote kussens toe en een leuke vloerkleed voor wat extra comfort. Je kunt ervoor kiezen als ouder om deze hoek aan te vullen met bijvoorbeeld een tv, speakers of spelcomputer voor de ultieme chill ervaring.

Voeg persoonlijke accenten toe

Om de chillplek echt gezellig en af te maken, voeg je nog wat persoonlijke accenten toe met behulp van leuke accessoires. Maak bijvoorbeeld een wandrek om leuke foto’s aan te hangen, laat je kind een aantal posters uitkiezen om de muren mee op te fleuren, of laat je kind zelf een kunstwerk maken voor aan de wand. Op die manier voelt de chillplek echt als een plek die speciaal voor en door je kind is gemaakt.

Met deze tips en ideeën kun je gemakkelijk een leuke en creatieve chillplek maken waar je kind zich helemaal op zijn gemak voelt. Het creëren van een gezellige chillplek in de kinderkamer zorgt dat je kind zich nog meer thuisvoelt en dat er een plekje is waar ze altijd even heerlijk kunnen ontspannen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...