De verschillen tussen zusjes kunnen echt groot zijn!

25 september 2020

De verschillen tussen zusjes: ‘Mag ik zo nog televisie kijken?’ vraagt het kleine blonde meisje. We hebben net gegeten, het laatste hapje van haar toetje hangt nog halverwege haar mond. ‘Ja hoor.’ Antwoord ik ‘Een half uurtje nog’.

Lees ook: wat je moet weten als meisjesmama >>

Zussenliefde

‘Kom je?’ vraagt ze aan haar zusje. Zusje kijkt enthousiast, een grote glimlach verschijnt op haar gezichtje. Maar ineens betrekt het gezichtje en schudt ze haar hoofd. ‘Nee!’ antwoordt ze stellig. Er  verschijnt een nog grotere glimlach en terwijl ze naar papa kijkt zegt ze; ‘Ik ga nog met papa mee in de bus!’ Papa knikt en beaamt dat hij haar dat beloofd heeft. ‘Even tanken en een steiger lossen’. zegt hij.

Inmiddels is het kleine blonde meisje van een jaar of zeven al bij de bank en roept vanaf daar; ‘Wat gaan ze doen?’

Verschillen tussen zusjes

Ik antwoord dat zus en papa nog even met de bus weg gaan en verwacht een enthousiaste schreeuw en een ‘IK WIL OOK MEE!’ Maar beide blijven achterwege. De tv floept aan en weg is het kleine blonde meisje, verzonken in haar tekenfilm droomwereld. Ondertussen zijn zusje en papa buiten bezig met de steiger.

Na een tijdje hoor ik gemorrel in de gang. ‘Moet je papa niet meer helpen?’ vraag ik aan zusje. ‘Jawel’ antwoord ze. ‘Maar ik moet net als papa handschoenen aan!’ En daar gaat ze met d’r zwarte snoet en d’r handschoenen, papa helpen sjouwen.

Inmiddels zit ik naast het kleine blonde meisje op de bank. Ze kruipt tegen me aan en glimlacht. ‘Lieve mama’ zegt ze en legt haar armpjes om m’n middel. Zo blijven we zitten. Samen verzonken in de tekenfilm.

Zijn bij ook de verschillen tussen zusjes zo duidelijk? 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...
verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
vader dochterband, vader dochter, vader dochter liefde, papas meisje

De bijzondere band tussen vader en dochter

Vaak hoor je dat dochters papa’s kindjes en jongens mama’s kindjes zijn, doelend op de hechte en bijzondere band tussen...