De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

5 december 2021

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte met zich mee. Niet alleen Sinterklaas vergt weer een groot deel van deze maand ook Kerst en Oud en Nieuw staan nog voor de deur. Ieder jaar brengt dit weer teleurstellingen met zich mee. En hoe we het ook plannen, we doen het nooit voor iedereen goed. Het valt ook niet mee om met mijn ouders (die gescheiden zijn, dus dubbele planning), schoonouders en dan ook nog alle broers en zussen rekening te houden. Want ook die hebben weer een schoonfamilie waar rekening mee gehouden moet worden. Je snapt het wel, eigenlijk is er geen beginnen aan!

Verplichtingen tijdens feestdagen

Om heel eerlijk te zijn hoeven al die verplichtingen tijdens de feestdagen niet. Sinterklaas doen we hier echt puur voor de kindjes en 5 december is dan ook echt de dag van ons eigen gezin. De opa’s en oma’s vinden het overigens wel heel leuk om ook Sinterklaas te vieren dus dat zijn sowieso alweer drie extra data om in te plannen.

Kerst

Kerst vind ik echt geen klap aan, dat mag van mij helemaal afgeblazen worden. Helaas denken onze ouders daar anders over en vinden ze het toch wel heel belangrijk om een avond met de familie te gaan zitten schranzen! Gezelligheid noemen ze dat… Verplicht lang aan tafel hangen. Pfff ik vind er geen bal aan. Gourmetten… ook al zo’n gore bezigheid! Wat blijkbaar bij vele wel in de smaak valt en ook iets kerstigs is of zo.

Dan nog Oud en Nieuw

Gelukkig kunnen we die wel vrij invullen en plannen we dan meestal een avondje met vrienden. Lekkere hapjes en drankjes, spelletjes en verder niks moeten. Dat vind ik gezellig! Helaas vind de familie het dan weer héél belangrijk om elkaar meteen 1 januari de beste wensen te wensen en worden we op 1 dag bij drie gezinnen verwacht tussen het reilen en zeilen van de kinderschema’s door. Geen doen, dus deze hebben we dan ook vriendelijk afgeschaft, aangezien we elkaar vrijwel bijna nooit zien!! Ik vind het persoonlijk in de december maanden een kwestie van geleefd worden, iets waar ik dus een ganse hekel aan heb. Ook een tikkeltje teveel aan familie bezoekjes als je het mij vraagt. Maar goed ieder zijn ding, een ander wordt er waarschijnlijk wel heel vrolijk en blij van om dagelijks bij elkaar op de lip te zitten.

Wij vinden het vooral heel fijn om als gezin samen te zijn op zo’n dagen, vooral ook omdat dat één van de weinige dagen zijn waarop we beide niet hoeven te werken. Voor ons dus extra genieten! Klinkt vooral heel burgerlijk zoals het nu beschreven staat, maar voor ons is dit heel dierbare tijd samen.

Houden jullie ook van burgerlijk of willen jullie bij ieder feestje/etentje aanwezig zijn?

Lees ook: de leukste party outfits voor de feestdagen >>

Lees ook: sprankelende party collectie >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

schoenzet pret, schoen zetten voor sinterklaas, schoentje zetten, pieten

Schoenzet-pret: Sinterklaas heeft het hele huis overhoop gehaald…

Wat kan ik toch genieten van Sinterklaas. De spanning bij de kinderen, het oprechte geloof, het uit volle borst zingen...
WIN SHOPPING MONEY, kinderkleding winnen, meisjeskleding winnen

WIL JE WINNEN: 100 euro shopping money

Wie wil er nou niet de allernieuwste meisjeskleding winnen? Wij proberen altijd de leukste meisjeskleding te selecteren en te showen....
7 tips om kinderen meer te laten bewegen, kind laten bewegen, kinderen meer sporten

7 tips om kinderen meer te laten bewegen

Kinderen zijn in ontwikkeling. Hun ogen, hun lichaam, hersenen…. En om dit goed te laten verlopen, hebben ze naast gezonde...