Terugblik 2018; het jaar van de veranderingen

30 december 2018

Voor het eerst blik ik bewust terug op het afgelopen jaar. Eigenlijk ben ik iemand die alles per dag bekijkt, ik kijk niet terug maar zeker ook niet vooruit. Maar misschien biedt een terugblik wel inzichten in wat ik eventueel zou willen/kunnen veranderen. Ieder jaar vergeet ik de struggles en de negatieve ervaringen, het verdriet en de pijnlijke momenten. Ieder jaar begin ik met een frisse start en een goed gevoel. Tijd voor een persoonlijke terugblik 2018.

Lees hier wat onze mamabloggers meemaken >>

terugblik 2018, persoonlijke blogCarrièreswitch van kantoorbaan naar zzp

Al een paar jaar was ik zoekende in wat ik nou echt leuk vond qua werk. Ik merkte dat ik van mijn huidige baan geen energie kreeg. Maar ik was ook van mening; werk=werk. Het betaalt de rekeningen en goed is goed. Mijn baan was op fietsafstand, ik kon de kinderen zelf naar school brengen en halen en de mensen waren aardig. Maar waarom wilde ik dan toch iets anders? De zekerheid en voorspelbaarheid waren prima, ja okay het werk was inhoudelijk niet uitdagend. Maar is dat erg? Het was goed te doen, misschien wat saai en weinig. Maar ach. Toen mijn tijdelijke contract niet werd verlengd, was dat een uitgelezen kans om te gaan doen waar ik blij van word. Als ik terugblik op 2018 had dit moment niet beter getimed kunnen zijn.

 

terugblik 2018, persoonlijkeGirlslabel en Mi-choe

Al enige tijd schreef ik af en toe een kledingreview met Robyn. Dit waren leuke momentjes voor ons samen. Zo genieten we ook altijd van samen naar een fotoshoot gaan. Even tijd voor elkaar en we houden van kleding en alles wat erbij komt kijken. Toen ik de oproep van Girlslabel voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit is wat ik wil. Hier krijg ik wel energie van en hier kan ik mijn ideeën in kwijt. Ik was in tijden niet zo enthousiast over iets als over dit. En ik besloot om de sprong te wagen. Ik heb Girlslabel overgenomen. Samen met Colinda en t.z.t. iemand voor Babylabel gaan we de 3 labels verder ontwikkelen. Het is fijn om samen met Colinda te kunnen sparren, te kunnen overleggen en gewoon gezellig te kunnen kletsen. Ik sta er zeker niet alleen voor. Maar het is best gek om ineens zelfstandige te zijn en dingen zelf te mogen en kunnen bepalen. Ik vind het nog maar spannend.

terugblik 2018, persoonlijke blogAfscheid van voetbal, begin van boksen

Vanaf mijn 4e jaar heb ik gevoetbald. Geen enkel jaar heb ik overgeslagen. Zelfs toen ik een jaartje in Amerika zat, op school, heb ik daar gevoetbald. Maar sinds de kinderen er zijn heb ik me beperkt tot zaalvoetbal. Ik kon me geen leven voorstellen zonder voetbal. En toch is het gebeurd. Ik ben aan iets nieuws begonnen. Het werd tijd om iets te gaan leren, mezelf te ontwikkelen en dus koos ik voor boksen. En ik kan je zeggen, het valt niet mee om het goed te doen. Maar ik vind het geweldig. Al zal ik nooit echt een wedstrijd boksen en heb ik zeker geen talent, ik leer bij en dat alleen al is top.

Persoonlijke terugblik 2018

Het jaar 2018 bleek dus het jaar van veranderingen en daar was ik me pas van bewust na deze persoonlijke terugblik 2018. De kinderen zijn inmiddels ietsje groter en kunnen zichzelf al beter redden, dus dan ineens komt het besef dat er meer in het leven is dan luiers enzo. De kinderen gaan naar school en er is een ander leefritme, met andere tijden. Het is alsof ik met mijn vingers had geknipt en de jaren voorbij zijn gevlogen in een paar tellen. Jaren hebben we zo geleefd, geen tijd en zin om stil te staan bij hoe het gaat. Maar nu is er het besef dat we in een nieuwe fase zijn beland. Dat betekent dat mijn man en ik elkaar vaker aankijken en merken dat er weer meer rijd en ruimte is voor ons en onze relatie. En dat betekent dat ik een beetje zoekende was en misschien nog ben naar wat ik nog in mijn leven wil doen of meemaken. Dus 2019 lijkt mij een prima jaar om dat verder uit te zoeken. De tropenjaren zitten erop en we’re still standing strong!

terugblik 2018, persoonlijke blog

Volg ons op Youtube voor leuke winacties, reviews en behind the scenes >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
goede voornemens, koken meisje, samen koken, mooie-moeder-in-een-blauw-shirt-en-schort-bereidt-thuis-een-verse-groente-salade_1157-13945

Goede voornemens: bijna iedereen heeft ze, maar…

Bijna iedereen heeft ze, bijna iedereen maakt ze, en bijna iedereen baalt ervan als je er half januari achterkomt dat...
adoptie uitleggen aan een kind, adoptie, geadopteerd, vliegtuigbaby

Niet uit de buik, maar met het vliegtuig gekomen

Onze kids zijn allebei groot fan van mijn moeder, zij paste wekelijks op tot zij naar school gingen. Oma komt...