Subtiele doch elegante damesringen.

3 oktober 2023

Al eeuwenlang laten we door middel van sieraden, zoals ringen, zien wie we zijn en waar we voor staan. Ringen vind je in vele soorten, maten, kleuren en vormen. Sieraden voor dames zijn ook de perfecte manier om een outfit af te stylen. Maar wat draag je als je elegant voor de dag wilt komen? Subtiele maar oh zo elegante damesringen zijn het antwoord.

Gentle female hands of the bride with a gold wedding ring on the ring finger

De kenmerken van elegante ringen

Elegantie vind je in kleding, haarstijl of je schoenen. Denk aan hoge hakken, een cocktailjurk of mooi opgestoken haar. Bij zo’n stijl kunnen ringen voor echte dames niet ontbreken. Maar wat kenmerkt deze mooie elegante ringen die er toch subtiel uitzien?

Ringen kunnen groots uitgevoerd zijn, met haast lichtgevende diamanten, kronkelende vormen of opvallende patronen en kleuren. Subtiele maar elegante ringen zijn minimalistisch. Dat betekent echter niet dat ze saai zijn. Diamantjes zijn kleiner en minder opvallend. De ringen zijn smal en vallen niet meteen op aan je vingers. Dit soort ringen moet je zien als de finishing touch van je elegante outfit.

Subtiele maar elegante ringen zijn vervaardigd uit goud, zilver of witgoud. Ze zijn niet gemaakt van andere materialen die eerder hippie-achtig aandoen, zoals houten ringen of gekleurde ringen van kunststof. Subtiele maar elegante ringen zijn echte sieraden van luxe materialen. Diamanten ontbreken vaak niet, en ook een klein patroon kan de ring extra glans geven.

Wanneer draag je subtiele maar elegante damesringen?

Je kunt deze elegante ringen op allerlei momenten dragen. Ga je bijvoorbeeld op een date of naar het theater? Dan kan een mooie gouden ring met een subtiel diamantje een mooie aanvulling zijn op die schitterende jurk die je draagt. Subtiele maar elegante ringen passen ook perfect bij de trend die we ‘capsule wardrobe’ noemen.

Omdat de ringen minimalistisch zijn en niet zoveel opvallen, kun je ze prima dragen met andere minimalistische kleding. Draag je ringen bijvoorbeeld ook op kantoor met een blazer en mooie bandplooibroek met hoge taille. Zelfs als je casual gekleed gaat in een wollen trui met jeans en laarsjes, zullen deze elegante ringen goed bij je outfit staan.

Als trouw- of verlovingsring

Subtiele maar elegante damesringen zijn ook een perfect cadeau voor mannen om aan hun geliefde te geven. Ze kiezen dit soort ringen uit om hun geliefde ten huwelijk te vragen of gaan zelfs voor een heel mooi strak gouden of zilveren model zonder tierelantijntjes als huwelijksring, zoals een ring van puur 14 karaat goud.

De juiste ringmaat vinden

De juiste ringmaat is afhankelijk van de vinger waarop je de ring draagt. Een huwelijksring zit meestal aan je rechterhand aan je ringvinger. Je meet je ringmaat door een touwtje om je vinger te doen en dat aan elkaar te binden. Vervolgens maak je het knoopje weer los door het te knippen. De lengte van het touwtje geeft je ringmaat aan. Het is belangrijk een ring op maat te kopen, omdat een net iets te grote ring af kan vallen, maar een net iets te kleine ring kan erg knellen om je vinger en maakt je vinger dik.

Past je ring niet goed? Draag de ring dan om een vinger waar hij wel op past. Met subtiele maar elegante ringen kun je ook prima mixen en matchen en meerdere subtiele ringen tegelijk dragen zonder er overdadig uit te zien.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

supplementen-collageen

Vier supplementen voor drukke moeders

Als moeder ben je vaak op dertig plekken tegelijkertijd. Hoewel de gezondheid van je kinderen ontzettend belangrijk is, is je...
moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...