Leuk leren met Squla

18 september 2019

De school is weer begonnen en Robyn heeft er weer zin in. Ze kwam ook super enthousiast uit school en hoorde een klasgenootje over Squla. Vorig schooljaar vroeg Robyn al of ze Squla account mocht, want dan kon ze extra taal en rekenen thuis oefenen. Maar omdat het niet nodig was is het er nooit van gekomen. Maar dit jaar gaan we goed van start met een eigen Squla account voor Robyn. Nieuwsgierig of het wat is voor jouw kind? Lees mee.

squla, thuis leren, squla review

Wat is Squla

Ik heb de Squla app op de tablet geïnstalleerd, zodat ze ook meteen leert met een tablet om te gaan.

Door middel van quizvragen en spelletjes kun je alle schoolvakken thuis spelenderwijs oefenen. Squla is er voor ieder niveau en je kind oefent dus alles op zijn/haar eigen niveau. Het is zo uitgebreid dat Robyn van gekkigheid niet weet wat ze eerst wil doen. Ook ziet ze dat je diploma’s kunt halen, dat er scores bijgehouden worden en dat je een eigen ‘poppetje’ (avatar) kunt krijgen en dat vindt ze ontzettend leuk. Punten en munten verdienen werkt super bij haar.

squla review, girlslabel, oefenen voor school, bijles

Wat wil je vandaag oefenen?

Voordat je kind met Squla begint

Voordat je kind begint is het wel aan te raden om zelf ook even uitgebreid rond te kijken, zodat je weet wat ze gaan doen. Je kunt doelen instellen, rapporten inzien en per vak zien hoeveel quiz levels er zijn, waar je dochter is gebleven en hoeveel er nog te doen is. Hierbij is het ouderaccount ook handig want hier kun je precies zien wat er geoefend is en hoe dit gaat.

Spelling oefenen met Squla

Squla is echt een leuke manier om extra te oefenen en te leren. En is ook leuk voor tijdens schoolvakanties. Ik hoop dat dit niet in de vergetelheid raakt als we weer druk zijn met speelafspraken, sporten en andere verplichtingen. Maar als ik zie hoe leuk Robyn het vindt, denk ik dat ze dit wel blijft doen. Ze mag zelfstandig op de tablet en ze is nog leerzaam bezig ook. Ze straalt als ze oefeningen goed doet en geen fouten maakt. Dus wij vinden het een erg leuke manier om educatieve spelletjes te doen.

Wij zijn in ieder geval enthousiast! Mocht je nog vragen hebben kijk hier voor meer informatie >>

squla, taal oefenen

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Thuisonderwijs, thuis les van de juf, thuisscholing

Lockdown thuisonderwijs week 3 – zo gaat het bij ons thuis

De meeste ouders en kinderen zijn inmiddels weer zo’n beetje gewend aan het thuisonderwijs en de thuiswerk situatie. Er is weer sprake...
leren lezen, zwijssen, leerspelletjes, spelletjes om te leren lezen

Vanaf vandaag weer thuisonderwijs: Spelenderwijs ‘veilig leren lezen’

Na de zomervakantie is Amber begonnen in groep 3. En iedereen weet wat dit betekent: leren lezen en schrijven. Op...
thuisonderwijs

Thuisonderwijs valt mij enorm tegen!

De vakantie zit er weer op en we gaan weer beginnen met thuisonderwijs. In mijn vorige blog over het Coronavirus...