hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs Thuisonderwijs, thuis les van de juf, thuisscholing

Published on januari 22nd, 2021 | by Kim

0

Lockdown thuisonderwijs week 3 – zo gaat het bij ons thuis

De meeste ouders en kinderen zijn inmiddels weer zo’n beetje gewend aan het thuisonderwijs en de thuiswerk situatie. Er is weer sprake van een soort van ritme en ook zie ik dat veel ouders er lekker buiten op uit gaan met hun kids. Het is nog steeds niet de meest ideale situatie maar we leren er makkelijker mee omgaan.

Lockdown thuisonderwijs

Ik moet toegeven dat de eerste twee weken thuisonderwijs weer even pittig waren om in te komen met drie kids in de leeftijd van 8, 5 en 3 jaar. Die van 8 zette ik aan het werk maar had nog steeds de nodige uitleg nodig en die van 5 kon haar werkbladen niet zelfstandig maken omdat ze natuurlijk de opdracht ervan niet kan lezen. Gelukkig stonden er ook enkele filmpjes en luisterboeken online die ze moesten kijken dus dan had ik even mijn handen vrij voor onze jongste van drie, die natuurlijk op zulke momenten altijd álle aandacht wilde.

Volledige begeleiding door de juf

Sinds deze week krijgt onze Fay (oudste) in de ochtend volledig begeleid les via google classroom (meet) door haar juf. Het enige wat ik nu voor haar hoeft te doen is in de ochtend even samen haar boeken en schriften klaar leggen en de rest gaat helemaal via haar juf. Dat is echt wel heel erg fijn, nu kunnen ze tussendoor ook gelijk met vragen bij de juiste begeleiding terecht.

lockdown, lockdown thuisonderwijs, thuisonderwijs, thuisonderwijs zo gaat het bij ons, groep 5, groep 3, groep 4, onderwijs, schoolgaande kinderen, online lessen school

Weektaak

Onze Jez (middelste) die krijgt tijdens deze lockdown thuisonderwijs een weektaak met daarin blokken die ze dagelijks moeten voltooien. Iedere dag werkbladen maken in een winterboekje, gynzykids opdrachten maken, knutselwerkjes, schooltv kijken, letterfilmpjes, prentenboek filmpje bekijken en dan iedere ochtend een meet met de juf. Daarin worden al wat opdrachten gedaan en de woorden van de week besproken, ook doen ze dan vaak een (oefen)spelletje. Ze is met haar taakjes in ongeveer anderhalf uur helemaal klaar!

Afspreken met vriendinnetjes

Fay werkt samen met haar juf tot 12 uur en dan is eigenlijk meestal alles wel klaar, zo niet dan is het met een uurtje na de lunch sowieso af. In de middag gaan we dan vaak een stukje wandelen of fietsen, lekker even uitwaaien. Nu beginnen ze ook vaker naar een afspraakje met een vriendinnetje te vragen en dat vind ik helemaal prima. Ongeveer 2x per week mogen ze dan in de middag afspreken.

Regelmaat

Hier is dus zeker wel sprake van regelmaat en dat vind ik echt heel fijn, desalniettemin ben ik heel blij wanneer de scholen weer open mogen en de kids weer volledig les kunnen krijgen. Hier beginnen ze dat toch echt wel te missen.

Hoe verloopt thuisscholing bij jullie?

Liefs Kim

LEES OOK:

Tags: , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑