hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs sinterklaas intocht tradities, sinterklaas, intocht sinterklaas, sinterklaas int

Published on november 17th, 2018 | by Mi-choe

0

Sinterklaas intocht tradities; de laatste keer?

Na de start van het Sinterklaasjournaal begint de spanning bij ons thuis wel op te lopen. Iedere dag zitten we stipt 18.00, gegeten en wel, klaar op de bank. Ik begreep dat ze het ook iedere dag op school kijken, maar toch mogen we het thuis niet missen. En toevallig kunnen we 2x niet, maar de mobiele telefoon is de oplossing. Geen treurige gezichtjes in ons huis. Maar nog leuker is natuurlijk de dag dat Sinterklaas aan komt in Nederland. De Sinterklaas intocht is de start van onze eigen tradities.

Sinterklaascadeautjes tips voor meisje 6 jaar >>

Speelgoed shoppen voor Sinterklaas >>

sinterklaas intocht tradities, sinterklaas, intocht sinterklaas, sinterklaas intocht

Sinterklaas intocht tradities

Rond 12.00 komt Sinterklaas Schiedam binnen gevaren en dus staan wij trouw te zwaaien langs de Maas. De afgelopen jaren was het erg koud, maar we hebben het er voor over. Eenmaal weer thuis komen de pepernoten voor het eerst op tafel. Warme chocomel en pepernoten. (ja, het zijn eigenlijk kruidnoten). Heel braaf wacht ik met het kopen van pepernoten tot de intocht, want anders zijn we ze al beu voordat het allemaal echt begint.

Later gaan we met vrienden naar de binnenstad en daar wordt hij door de Burgemeester ontvangen met een hoop muziek en pepernoten, natuurlijk. Het programma is ieder jaar hetzelfde, maar voor de kinderen blijft het spannend en een groot feest.

Thuis zetten we een nepschoorsteen neer, want hoe kunnen de Pieten anders ons huis vinden? En daar wringt bij mij de schoen. Ik kan (en wil) niet liegen. Het voelt voor mij wat onnatuurlijk om een verhaal op te hangen over hoe Pieten bij ons binnen kunnen komen, terwijl de deur alle kanten goed op slot zit. Het voelt gek om de kinderen eerst iets wijs te maken om vervolgens te zeggen dat het niet waar is. Geloof me, ik ben geen moraalridder. Onze kinderen een keer een half uur eerder naar bed sturen, omdat ze nog geen klok kunnen kijken kost mij geen enkele moeite. Maar ook de beladenheid van het hele Sinterklaasgebeuren staat me tegen, het gedoe over de kleur van de pieten.

Nieuwe Sinterklaas intocht tradities

Als het aan mij ligt starten we volgend jaar met nieuwe Sinterklaas intocht tradities. We kijken thuis gezellig in een huispak naar de intocht op televisie. Uiteraard met pepernoten en warme chocolademelk erbij. We krijgen allemaal gewoon een lekkere chocolade letter en tijdens pakjesavond krijgt iedereen nog steeds een paar cadeautjes terwijl er lekkere hapjes op tafel staan. Alleen dit alles zonder verhaal van Sinterklaas en zijn Pieten er om heen, maar gewoon omdat we dat gezellig vinden, om fijn samen te zijn en te genieten van wat extra’s.

sinterklaas intocht tradities, sinterklaas, intocht sinterklaas, sinterklaas intocht

 

Het mooiste houten speelgoed geselecteerd >>

Leuke cadeautips voor meisje 4 jaar >>

Wat geef je een meisje van 10 jaar?

Dit zijn de nieuwste rage in speelgoedland >>

 

 

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑