Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

4 december 2023

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder jaar weer iets origineels te verzinnen. Gelukkig hebben we al een paar jaar ervaring en ook van vroeger, toen we zelf klein waren, hebben we wat handige dingen opgepikt. We delen graag wat leuke tips om Sint de cadeautjes bij jouw langs te laten brengen.

Alles voor Sinterklaas

De makkelijke manier!

Baddertijd

Zet de kinderen lekker even uitgebreid in bad en ondertussen zet de ander snel alles klaar. Kindjes hebben het druk met wassen en spelen dus die hebben dan mooi niks in de gaten.

De buren inschakelen

Laat de buren het voor de voordeur zetten en dan lekker hard op de deur en ramen bonken. Wijs de kids eerst nog even naar een raam aan de andere kant, want je zag zogenaamd nog een Piet weg rennen en vervolgens staat de verrassing voor de voordeur. ( Ook leuk als de buren een oude schoen laten slingeren, alsof de Pieten haast hadden 😉 )

Snel nog wat doen

Misschien heb je wel een opa/oma, oom/tante, vriendin etc in de buurt wonen en moet je zogenaamd nog even snel wat ophalen of wegbrengen. Hebben jullie thuis een hond, dan moet hij toevallig net nog even uitgelaten worden. Simpele manieren om snel nog even van huis te moeten en in de tussentijd kan er vast wel iemand voor zorgen dat de cadeautjes in de kamer komen te liggen.

Voor diegene die net wat extra’s willen doen!

Een speurtocht op zoek naar de cadeautjes

Maak een speurtocht door het huis waarbij je briefjes verstopt op verschillende plekken. Bij het vinden van een briefje krijgen ze een opdracht ( Sinterklaasliedje zingen, zo snel mogelijk 5 pepernoten opeten… ) en natuurlijk een nieuwe aanwijzing voor het volgende briefje. Dit kun je net zo uitbreiden als je zelf wilt en als laatste staat er op de brief een verwijzing naar de cadeautjes.

Bel de Pakjespiet waar de cadeautjes staan

Regel een persoon die je deze avond/middag kunt bellen en die zich voor doet als ‘de Pakjespiet’. Het telefoonnummer van deze persoon maak je in het groot op a4 papier. Knip alle cijfers uit en cijfer ze op de achterkant voor de juiste volgorde. Verstop vervolgens de grote letters door de kamer en laat ze daarna het nummer bellen. De persoon die opneemt zegt dan bijvoorbeeld ‘Hallo met de Pakjespiet, ik was vanmiddag bij jullie maar er was niemand thuis.. Ik heb toen de cadeautjes in het schuurtje gezet’. Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren invullen. LET OP! Vergeet niet het nummer van de persoon die je belt, in je telefoon even om te zetten naar Pakjespiet 😉

Maak een Sint rebus…

Het is ook altijd leuk om een rebus te maken. Met de opgeloste rebus laat je weten waar de pakjes verstopt liggen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...