Roze op de meisjeskamer

11 mei 2015

Als je aan jonge meisjes vraag wat hun lievelingskleur is, dan is het antwoord heel vaak Roze! En dat is niet zo gek. Het begint natuurlijk al bij de geboorte van de kleine meisjes, beschuit met roze muisjes, roze babykleertjes, roze slingers en kaartjes, en dan ineens wordt je huis in een keer omgetoverd in een roze paleis. Ook wij zijn dol op deze kleur, met name als het de zachte pastel versie betreft. En deze kleur kan ook nog prima als je meisje wat ouder aan het worden is. Wij gaan de kinderkamer omtoveren in een roze meisjeskamer.

Bekijk ook het mooiste beddengoed voor meisjes >>

Leuke kinderkamer webshops >>

Roze meisjeskamer

In deze roze meisjeskamer kiezen we de kleur wit met vintage roze als uitgangspunt, want we willen de kamer niet te zoet maken. We combineren de verschillende kleuren roze met fris wit, want dit geeft deze meisjeskamer een frisse en moderne uitstraling.

roze meisjeskamer, behang-wildedieren, kinderbehang, dierenbehang, studio ditte, meisjeskamer, meisjeskamer inspiratie, meisjeskamer voorbeelden

Behang op de roze meisjeskamer

Het behang wat we hier gebruiken is het Studio Ditte. Het behang is romantisch door de kleuren combinaties, en grappig door de dierenhoofdjes. Ze hebben hier een behang baan gebruikt op een baan met vintage roze verf. De rest van de kamer is wit gelaten. Door het gebruik van roze accessoires style je deze kamer af.

voorbeeld roze meisjeskamer, meisjeskamer voorbeelden, roze kinderkamer kastRoze vintage kast

De vintage kast is geschilderd in een prachtige roze krijtverf. Geschikt voor kleding en speelgoed. De kast heeft een vrij neutrale vorm zodat deze vrijwel in iedere kinderkamer perfect zal staan.

Verlichting kinderkamer

De juiste verlichting in een speel- of slaapkamer is ontzettend belangrijk. Het bepaald mede de uitstraling en sfeer, maar dient ook heel veilig te zijn. Bepaal in de kamer wat de functie is van de verlichting die je wil gaan gebruiken. In een babykamer heb je met name zacht sfeerlicht nodig, zodat je bij het verschonen of verzorgen van je baby niet direct groot licht aan hoeft te zetten. Voor een ouder kind is het juist prettig om een tafellamp te hebben op een nachtkastje of een wandlampje boven het bed. Zo kunnen ze nog fijn een boekje lezen of knuffelen met een knuffel voor het slapen gaan.

Dekbedovertrek meisjes prints

Je meisje blijft natuurlijk altijd je kleine prinsesje. Het prachtige beddengoed van het merk Snurk past in het roze thema natuurlijk perfect. Juist als de kamer verder rustig van sfeer is en het al bijna een volwassen look heeft, kan een dekbedovertrek van een prinses net even een mooie meisjesachtige twist geven.

meisjes beddengoed, snurk beddengoed, prinsessen dekbedovertrek

bedhemel, roze meisjeskamer

Een roze bedhemel maakt van een bed een knus plekje!

Zie meer meisjeskamer voorbeelden >>

Thema kinderkamer natuur >>

Thema meisjeskamer unicorn >>

Bekijk ook de stoere jongenskamers >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...
image-2

Eigen werkplekje voor je dochter: investeer in deze zaken

Er komt een moment dat je dochter behoefte krijgt aan een eigen plekje rustig te kunnen werken voor school. Op...