Relaxklets!

19 augustus 2014

Het nieuwe kletsboek van Gezinnig is lekker rustgevend… Relaxklets! is een doeboek voor kinderen en ouders met yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Ideaal om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken! Relaxklets! laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness.

Zo worden 46 yoga-houdingen in beeld gebracht met heldere fotografie. De praktische oefeningen zijn stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren. Daarnaast zijn alle oefeningen voorzien van vragen om samen met je kind verder te kletsen!

Het boek is opgedeeld in 5 thema’s waaruit je kan kiezen, naargelang in welke mood je bent:

Ontspannen: YOGA
Bij yoga gaat het om 3 dingen: je lichaam, je geest en je ademhaling. Door verscheidene oefeningen leer je die 3 dingen met elkaar verbinden en je zal merken dat yoga helpt om rustig te worden.
Hoofd leegmaken: MEDITATIE
Luiser naar een (fanatasie)verhaaltje en trek je terug in je eigen wereld. Van meditatie kan je goed slapen en word je rustiger!
Spieren losmaken: MASSAGE
Bij een massage wrijft, klopt en kneedt iemand je spieren. Zo gaan je spieren ontspannen en wordt je lichaam lekker soepel. Je wordt je van je eigen lichaam bewust en dat is goed voor het zelfvertrouwen!
Gek doen, iets moois maken of lekker genieten: ACTIEF & CREATIEF
Bij ACTIEF doe je een spelletje met je zintuigen of een emotiespel waarbij concentratie heel belangrijk is. Je leert om je op maar één ding te richten. Dat heet ook wel mindfulness. Kies CREATIEF wanneer je zelf iets wil maken of bedenken. Zo leer je situaties van verschillende kanten bekijken!

Elke pagina heeft een kleur en die kleur staat voor één van de 4 seizoenen. Zo kan je heel het jaar lang de fijnste oefeningen uitvoeren! Relaxklets! is geschikt voor heel het gezin en bij elke oefening staat de leeftijd vermeld: 2+, 4+, 6+ of 8+. Het boek is geschreven door kinderyogadocente Florien van der Aar en Michal Janssen, schrijfster van de kletsserie en educatief auteur van lesmethodes voor het basisonderwijs. Het boek is niet alleen goed geschreven, maar dankzij grafisch ontwerpster Juliette Verberne ziet het er ook super uit!

Wil je samen met de kids relaxen? Shop dan hier Relaxklets!

relaxklets, gezinnig, ontspannen kinderen, yoga met kinderen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

meisjeskleding, kinderkleding, favoriete meisjesmerken, meisjeskledingmerk, meisjesmerk, girlslabel, meisjes kledingmerk

De leukste leesboeken voor meiden volgens Fay, Jez en Vie

De kinderboekenweek is weer begonnen dus er word extra tijd besteed aan het (voor)lezen van kinderen. Dat lezen belangrijk is...
tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...