De leukste leesboeken voor meiden volgens Fay, Jez en Vie

5 oktober 2022

De kinderboekenweek is weer begonnen dus er word extra tijd besteed aan het (voor)lezen van kinderen. Dat lezen belangrijk is weten we allemaal maar dat betekend niet dat iedereen het ook gewoon maar leuk vind. Des te fijner is het wanneer een boek interessant is om te lezen. Wij nemen je mee in de top 3 leukste leesboeken volgens Fay, Jez en Vie.

De favoriete meiden boeken van Fay (10 jaar)

1.Dagboek van een Muts. Deze reeks vrolijke boekjes zijn alleen al een lust voor het oog door de felgekleurde kaften. De pagina’s zijn op een leuke en speelse manier ingedeeld waardoor je niet het idee hebt dat je flinke lappen tekst aan het verorberen bent. De grappige en gekke avonturen van Nikkie zijn gewoon super leuk om te lezen.

Review; Dagboek van een Muts

2.Seks en Zo. Dit boek is voor de al iets oudere dames die langzaam de puberteit in gaan. Het is niet een boek vol verhalen maar meer een informatief boek voor tieners. In dit boek leren ze alles over de zogenaamde ‘bloemetjes en bijtjes’ maar dan op prettige manier. Ideaal als je je puber alvast een beetje wilt voorbereiden op de lichamelijke veranderingen etc.

3.Krabbelheks. Net als Dagboek van een Muts trekken deze boekjes alleen al je interesse door de vrolijke kaften. Ook in dit boek zie je de speelse manier van schrijven en illustraties terug waardoor lezen als plezierig word ervaren. Wanneer Kattebel, Milou wil helpen duiken er juist alleen maar meer problemen op.

De leukste leesboeken volgens Jez ( 7 jaar )

1.Heksje Lilly. Lilly is eigenlijk een gewoon kind maar ze heeft iets óngewoons: een toverboek! Op een morgen vond Lilly het boek naast haar bed. Lilly had direct in de gaten dat er échte spreuken en geweldige tovertrucs in het boek staan. Lees over de leuke en gekke avonturen van Lilly in de diverse boeken die hiervan uitgebracht zijn.

2.Superjuffie. Maak kennis met de grappigste juf ooit! Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand: als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie! Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden. 

3.De radslag reeks. De allerleukste boekjes die gaan over Lieke. Lieke houdt van turnen en beleeft hier van alles. Deze boekjes zijn een echte hit als jouw meisje ook van turnen houdt.

De leukste (voor)leesboekjes van Vie ( 4 jaar)

1.Een kleine greep uit de grappigste en fijne korte voorleesverhaaltjes die wij graag met Vie lezen.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Slokkebrok de reuzeslang
De scheetjesspin
(dit boek is ver uit de grappigste!)

2.We hebben ook een aantal favoriete boeken waar we langere tijd in voorlezen en waar we dan iedere avond 1 hoofdstuk afsluiten.

– Woezel en Pip, op zoek naar de sloddervos
Pluk van de petteflet

3.Daarnaast is Vie dol op zoekboeken en dat maakt eigenlijk niet uit welke dat zijn als ze maar genoeg te zoeken heeft om lekker tijd te rekken voor het slapen gaan 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...
educatieve cadeautjes, educatieve cadeautjes voor meisjes, zoekboeken

Educatieve cadeautjes en leesboeken die ieder kind zou willen hebben

Met de feestdagen in het vizier ben ik al geruime tijd op zoek naar leuke, educatieve cadeautjes voor in de...