hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs paardrijden, paardrijden kind, paardrijden dochter

Published on oktober 8th, 2019 | by Daniëlle

0

Mama wordt aangevallen door de grootste knuffelpony van de manege!

Zaterdagmorgen! Lekker rustig opstaan en genieten van het weekend… Maar nee, iedere week gaat ook gewoon die wekker. Want beide kids moeten eruit voor hun hobby’s.

Lees ook: een gezamenlijke hobby met je dochter… ga ik te ver? >>

De hobby’s van mijn kids

Nu heeft Nathan nog wel een hobby waar ik zelf niet veel voor hoef te doen. Nou ja in de regen en kou naast dat voetbalveld staan is nou ook niet bepaald fijn. Maar daar komt verder niet meer bij kijken dan dat. Ik ben in ieder geval niet die fanatieke voetbalmoeder die naast dat veld staat te roepen en helemaal in het spel opgaat. En sinds dat Yenthe ook op zaterdagmorgen haar hobby uit oefent zijn de voetbalwedstrijden voor papa en opa.

paardrijden, paardrijden kind, paardrijden dochter, hobby

Paardrijden moest het worden!

Want Yenthe, die heeft besloten te gaan paardrijden. En trust me, we hebben echt geprobeerd haar nog om te praten om op dansles te gaan ofzo… maar nee paardrijden moest het worden! Geweldig voor een meisje zal iedereen zeggen. Tuurlijk super tof. Totdat je als moeder zijnde iedere week mee moet en dan zo’n bakbeest van een pony (wat voor mij dus al uitziet als een heus paard) zelf moet gaan leren poetsen, opzadelen enzo. En Yenthe is pas 6, dus moeders moet het opzadelen toch echt doen.

HELP, mama heeft NIETS met paarden…

Nou echt, als je dus niks met paarden hebt is dat een hele klus!

Dus we beginnen netjes met de makkelijkste en kleinste pony. Die blijft mooi staan tijdens het borstelen en opzadelen. Yes dit kan ik! Iedere week opnieuw een overwinning dat ik het weer gefikst heb. Totdat dochterlief opeens besluit wel klaar te zijn met die kleine pony en wel eens een maat groter wil (lees megapaard in mijn ogen).

paardrijden, paardrijden kind, paardrijden dochter, hobby

Ik word aangevallen door…

Dus die staldeur gaat open en ik word aangevallen! Daar sta ik dan met mijn zwarte trui die is veranderd in een witte… 

Ik schijn te zijn aangevallen door de grootste knuffelpony van de manege! Jee, het angstzweet staat ondertussen overal en ik ben blij als Yenthe uiteindelijk in de rijbak staat met pony en al.. Maar ook dit hebben we weer overleeft. 

En Yenthe, mijn kleine paardenmeisje,  die vindt het allemaal ontzettend grappig.

Ja dit is wel een beetje het beeld hoe het er iedere week uitziet. Mama die bang is dat ze opgegeten wordt door die megapaarden en Yenthe die daar volop staat te glunderen omdat ze weer mag gaan en het liefst de grootste pony uitkiest om op te gaan rijden. 

Maar ach, toch heb ik het er iedere week weer opnieuw voor over om mijn ‘angsten’ te trotseren en samen met meisje naar de manege te gaan! 

Al kan ik stiekem niet wachten tot de dag dat ze dit allemaal alleen kan…

paardrijden, paardrijden kind, paardrijden dochter, hobby, hobby paardrijden

Tags: , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑