5x De beste paardrijcaps die ieder paardenmeisje nodig heeft

21 januari 2021

Zit je dochter op paardrijden of wil ze graag een eigen paard? Heel leuk natuurlijk, maar waarschijnlijk heb je als moeder ook je bedenkingen. Een hobby of sport wil je natuurlijk stimuleren, maar zo’n paard kan best groot zijn (en je kleine meisje nog zo klein…) Bij paardrijden is veiligheid natuurlijk heel belangrijk. Goede bescherming als de juiste paardrijcap is dan ook belangrijk.

Wat is een goede paardrijcap voor paardrijden

Vroeger had je een fluwelen paardrijcaps met een elastiekje onder je kin. Tegenwoordig kun je kiezen uit een ongelooflijk groot assortiment aan leuke en goede paardrijcaps: van klassiek tot stoer en caps met allerlei glitter en design artwork. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goede cap?

Hier moet je op letten bij aanschaf

  1. Een paardrijcap moet een CE-label hebben. Hieraan kun je zien dat deze getest is en dus voldoende veiligheid biedt. Dit CE-label (CE EN 1348 en CE EN 14572) staat altijd vermeld staan aan de binnenkant van de cap. Let hier dus goed op!
  2. Een paardrijcap moet goed stevig om je hoofd zitten, maar natuurlijk niet te strak. Je mag absoluut geen hoofdpijn krijgen tijdens het dragen.  TIP: koop een verstelbare paardrijcap, zodat hij ook past wanneer je je haar opgestoken of juist los hebt.
  3. Koop geen gebruikte of tweedehands cap. Je weet nooit of deze al eens gevallen is en zo minder veiligheid kan bieden.

De beste paardrijcaps op een rij:

Natuurlijk wil je een paardrijcap die lekker zit en er ook mooi uitziet. Vooral als je wedstrijden gaat rijden vindt je het belangrijk om goed voor de dag te komen. De volgende caps springen ertussen uit qua comfort, veiligheid, stijl en design. 

Harry’s Horse Pro One

Een heel bekende naam in de paardenwereld is Harry’s Horse. Het merk wordt gebruik voor zadels, maar ze maken ook uitstekende ruiterkleding. De Harry’s Horse Pro One paardrijcap voldoet aan alle eisen en ziet er netjes uit. De cap is eenvoudig op maat te maken en voor de hygiëne is de voering ook nog eens uitneembaar en wasbaar.

KED cap Paso

Wanneer je deelneemt aan een toernooi is de KED cap Paso paardrijcap een aanrader. De cap zorgt voor voldoende ventilatie tijdens een verhitte wedstrijd en ziet er netjes uit. Een extra pluspunt is het K-fit systeem, waarmee je voor de perfecte pasvorm zorgt. De cap zit lekker comfortabel en zorgt vooral voor extra veiligheid tijdens het rijden.

Harry’s Horse Centaur

Ben je gek op glitters en zoek een bijzondere paardrijcap? Deze cap is chique en ziet er shiny uit met z’n glitters bovenop. Ideaal voor iemand die goed voor de dag wil komen of een cap zoekt voor tijdens toernooien. Voor welke kleur cap kies jij?

Horka Cap Arrow Carbon

Deze prachtige paardrijcap voor volwassenen is gemaakt van lichtgewicht carbon. Vanwege het lichtgewicht merk je bijna niet dat je nog een paardrijcap draagt. Erg prettig om te dragen tijdens het paardrijden.

Red Horse Hawk fluweel

De Red Horse Hawk is de ultieme bescherming en staat bekend als de ultieme veiligheidshelm tijdens het rijden. De cap is bekleed met fluweel en ziet er daardoor prachtig uit. De buitenzijde is gemaakt van kleurvast fluweel en droogt snel op na een regenbui. Kortom een prachtige cap om te dragen.

Heb je al een keus kunnen maken uit deze mooie paardrijcaps? Het oog wil ook wat, maar veiligheid staat boven alles. Met deze caps weet je zeker dat je een veilige paardrijcap koopt en met een veilig gevoel op je paard zit.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20231224_090553-1

Boekreview – Stip de pony

Wie kent het kleine boerinnetje en boertje nou niet? Fien en Teun beleven heel wat avonturen op de boerderij. Eén...
by astrup, stokpaarden, stokpaardjes, paardenmeisje, cadeau paardenmeisje, speelgoed paarden

De droom van ieder paardenmeisje…

Mijn dochter is een echt paardenmeisje! Iedere zaterdag breng ik haar naar de manege voor haar paardrijles. Hoe jong ze...
paardrijden, paardrijden kind, paardrijden dochter

Mama wordt aangevallen door de grootste knuffelpony van de manege!

Zaterdagmorgen! Lekker rustig opstaan en genieten van het weekend… Maar nee, iedere week gaat ook gewoon die wekker. Want beide kids moeten...