Onmisbare items voor een romantische tienerkamer

21 september 2022

Een nieuw schooljaar, dat is vaak ook hét moment om van kinderkamer over te schakelen naar een echte tienerkamer. Heb je een echte girly girl in huis? Dan heeft ze misschien haar zinnen gezet op een romantische slaapkamer met alles erop en eraan. Inspiratie nodig? Kijk maar naar series als Bridgerton: romantiek ten top! Of je kan ook gewoon verder lezen, want met deze items tover je elke kinderkamer in een handomdraai om tot romantisch slaapparadijs. 

Zacht, zachter, zachtst

Een romantische stijl is bovenal erg zacht. Blijf dus ver weg van industriële elementen zoals beton en metaal, deze keer mag je je helemaal laten gaan met kussens, plaids en stof. Begin alvast met de grote stukken: een hoogpolig tapijt en prachtige, liefst overdadige raamdecoratie. Geen strakke lamellen of rolgordijntjes voor je romantische tiener. Nee, nu mogen het echt de langste, dikste en zachtste overgordijnen zijn die je kan vinden. Het aanbod is erg groot, dus vindt zeker iets naar je zin! Je kan er ook voor kiezen om overgordijnen te combineren met vitrages voor een extra romantische look.

Hemels slapen

Het toppunt van een romantische slaapkamer? Een hemelbed natuurlijk! Een echt hemelbed is misschien een iets te grote investering – wie weet wil je tienerdochter binnen een paar maanden weer een heel andere stijl – dus zoek je best naar een alternatief. Gelukkig kan je een hemelbed gemakkelijk nabootsen. Vijs een paar haakjes in het plafond ter hoogte van de uithoeken van het bed, span een touw stevig tussen de haakjes en drapeer linnen gordijnen over de touwen. 

Ook het licht mag zacht

Bij deze romantische stijl horen lichte, gedempte kleuren als pastelroze, crèmewit, muntgroen en lichtblauw. Blijf dus bij het schilderen of behangen van de kamer ver weg van fluo en donkere kleuren. 

Ook het licht zelf houd je beter gedempt. Geen felle tl-lampen, geen grote verlichting voor de hele kamer. In plaats daarvan ga je best voor kleine lampjes in elke hoek van de kamer. Vooral lampen met geplooide lampenkampjes passen heel goed in deze stijl. En ook (valse) kaarsen doen het goed. Deze hoeven helemaal niet veel te kosten: rommelmarkten en kringloopwinkels staan er meestal vol van. 

De finishing romantic touch

De afwerking van de kamer laat je best helemaal aan je dochter zelf over. Knuffels, kadertjes met foto’s, zachte kussens… Ook hier kan je tweedehands heel wat vinden dat bij de stijl past. Vaak worden die spullen nog een pak leuker met een (roze of wit) laagje verf erover.

De romantische stijl staat met stip bovenaan de wishlist voor veel jonge meiden. Je kan meteen all the way gaan en de kamer volledig omtoveren, maar ook een aantal slimme tweedehandsvondsten zorgen al snel voor de juiste romantic vibe.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

fabryk design klok

Tof item voor op de slaapkamer

Bijzondere wand en woondecoratie vind je bij Fabryk Design. Voor prachtige muurcirkels, geometrische vormen en hippe cadeautjes moet je zeker...
kinderbehang meisje bloemetjes binnenzoet

Een droomkamer met behang van Binnenzoet

Kleine meisjes worden groot en ook de behoeften veranderen daarin mee. Mijn jongste twee dames sliepen samen op een kamer...
gezellige meisjeskamer, gezellige kinderkamer

4 tips voor een propere en gezellige kinderkamer

Een kinderkamer is een vrolijke, kleurrijke, maar soms ook hectische en chaotische kamer. Niet elk kind of elke ouder vindt...