hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs mom-shaming

Published on december 20th, 2018 | by redactie

0

Lieve mama’s, hou op!

De kerstvakantie is een moment om terug te kijken en uit te kijken naar het nieuwe jaar! Terugkijkend viel het me op dat we het elkaar als moeders soms niet gemakkelijk maken. Wat zou het toch mooi zijn als het ons in 2019 lukt om elkaar als moeders en vrouw te waarderen. Te helpen en te erkennen dat het gewoon verdraaid lastig is om onze kinderen goed op te voeden! We mogen er vanuit gaan dat elke moeder haar best doet. Dus zullen we stoppen met mom-shaming en elkaar zo te veroordelen?

Veroordelen en elkaar afbranden…

Het afgelopen jaar kwamen er meerdere keren situaties voorbij waarin we elkaar als moeders ontzettend veroordeelden en waar mogelijk tot de grond toe afbranden. Ik heb dit mom-shaming vaak met grote verbazing voorbij zien komen. We bekritiseren elkaar te pas en te onpas. Of het nu gaat om hoe een draagdoek goed te dragen, het geven van borstvoeding (of het juist), een kus op de mond, wel of geen speen, traktaties die niet gezond genoeg zijn etc. We hebben kritiek op de moeder die te veel werkt, de moeder die te veel thuis is, de moeder die te veel op Facebook zit, de moeder die niet streng genoeg is en zo kan ik nog wel even door gaan.

Mom shaming

Natuurlijk als ik heel eerlijk ben zie ik ook regelmatig om me heen moeders dingen doen die ik anders zou doen. Maar weet je wat het gekke is? Waarschijnlijk denken die andere moeders dit ook over mij! Juist dat maakt het moederschap zo bijzonder, we mogen allemaal op onze eigen unieke manier onze kinderen opvoeden. Wetende dat we dit niet perfect zullen doen maar dat hoeft ook niet! Als we met elkaar ons best doen om onze kinderen op te laten groeien tot mooie, liefdevolle volwassenen die omzien naar de mensen om zich heen dan is onze missie al grotendeels geslaagd toch?

Moederschap is al lastig genoeg!

Zullen we ons niet voornemen maar ons als doel stellen dat we elkaar bemoedigen en er voor elkaar zijn? Juist ook in de lastige momenten van het moederschap? Dus de eerst volgende keer dat je vingers kriebelen om iets onaardigs te typen onder een post van een andere moeder daag ik je uit om in plaats daarvan iets positiefs te typen (of alleen op de ‘vind ik leuk’ knop te drukken). Of gebruik de tijd die je kwijt was aan het schrijven van een onaardige reactie eens aan het sturen van een kaartje aan een moeder die ziek is. Als je nog meer tijd over hebt breng dan eens een bloemetje langs bij een lieve buurvrouw. Ga een kop koffie drinken bij de pas gescheiden moeder of pas een keertje extra op bij de overspannen moeder.

Laten we er met elkaar een geweldig 2019 van maken. En ook juist hierin een mooi voorbeeld zijn voor onze kinderen!

Liefs, Linda

 

Tags: , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑