Minder leuke kanten van moeder zijn

19 september 2020

Ouders worden is het mooiste wat er is. Wij hebben twee gezonde dochters en hoe mooi is het om ze te zien opgroeien en hun eigen ik te ontwikkelen. Maar soms is ouder/moeder zijn helemaal niet zo leuk. En daar gaat deze blog over; de minder leuke kanten van moeder zijn.

Minder leuke kanten van moeder zijn

Vanaf het moment dat je ouder wordt, weet je: nu staat je leven (in ieder geval de komende jaren) in het teken van je kind(eren). En daar sta je misschien niet meteen bij stil, maar dat is best wel een dingetje. Met veel impact. Als ze klein zijn, hou je rekening met de eet en slaaptijden van je baby/peuter. En dat blijft nog wel even zo. Geen spontane etentjes of bezoekjes aan de bioscoop meer met z’n tweeën. Nee want dat moet je plannen. Als je met z’n tweeën erop uit wil, zul je een oppas moeten regelen. Dat vind ik soms wel jammer. Dat het spontane en impulsieve er een beetje af is.

Je krijgt al iets meer vrijheid terug wanneer ze naar school gaan. Althans dat lijkt zo. Want dan komt er nog meer bij, want naast speelafspraakjes gaan ze vaak ook op zwemles en sport. Af en toe ben je net een taxi. Bij ons is het op maandag training volleybal, dinsdag zwemles, woensdag zumba en zaterdag wedstrijd volleybal. Dan ook nog twee dagen BSO en de andere dagen zoveel mogelijk spelen. Dat is een aardige volle planning voor onze meiden. Door de week een relaxt dagje of juist een leuk uitstapje? Ook dat moet gepland worden, met een oppas,  tussen alle andere verplichtingen door.

Uitslapen?

Nog zo iets is uitslapen. Onze dames zijn geen uitslapers. Dus ook in het weekend zijn ze op tijd wakker. Meestal ergens tussen 7 en 8 uur. En ik weet het dat valt best mee. Toen ze kleiner waren was het tussen 6 en 7 en van anderen hoor ik dat hun kinderen nog vroeger wakker zijn. Maar dan begint wel onze dag. Soms komen ze nog wel lekker bij ons liggen en tv kijken of gaan ze op hun kamer spelen. Maar toch, je bent wakker. Het ongegeneerd uitslapen tot de middag is toch echt verleden tijd.

Moeder kan niet ziek zijn

Ziek zijn is ook z’n dingetje. Een moeder kan echt niet ziek zijn. Bij ons is het zo dat manlief fulltime werkt en ik parttime. Ik haal de kinderen uit school en van hun speelafspraakjes en sport en ik zorg voor het eten. Dan kun je dus eigenlijk niet ziek zijn. Echt ziek in bed gaan liggen en niks doen, kan haast niet. En als je dat wel doet, komen de kinderen toch regelmatig even bij je kijken om iets te vragen of gewoon iets te vertellen. Gelukkig springen papa of opa en oma bij als ik echt flink ziek ben, maar je gaat gewoon niet zo makkelijk ziek in bed liggen overdag.

Negatief?

Klinkt allemaal een beetje negatief he? Maar zo erg is het nou ook weer niet. Het zijn de mindere kanten, maar er zijn nog veel meer super leuke kanten van het moeder zijn. En laten we eerlijk zijn. Zoals ik al begon, je weet waar je aan begint. Je leven staat nu in het teken van je kids. Maar je krijgt steeds meer vrijheid terug. Met uit eten neem je ze lekker mee. Ze kunnen soms wat later naar bed en over een paar jaar blijven ze gewoon alleen thuis als je samen weg wil. Het valt dus allemaal wel mee.

Wat zijn jouw minder leuke kanten van moeder zijn? En wat zijn de leukste kanten van het moederschap?

LEES OOK: 

Minder leuke kanten van moeder zijn

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...