Ik ben een loedermoeder in opleiding

5 april 2022

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op het woord ‘loedermoeder’ al voel ik die negatieve druk zelf niet. Ik ben geen perfectie moeder op welk gebied dan ook want ook ik doe als moeder maar wat.

Loedermoeder in opleiding

De tijd met m’n meisje is me veel te kostbaar en dat betekent dat andere dingen voor mij ineens een stuk minder belangrijk zijn. Ik ben dus die moeder die haar – wel te verstaan – schone wasgoed op meerdere plekken onopgevouwen door het huis laat slingeren. Die haar kind op schoenen – 3 maten te klein- naar het kinderdagverblijf stuurt en haar kind niet standaard met een boterham of schaaltje yoghurt laat ontbijten.  

loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger, leandraacarolina

Mijn grootste doel in het moederschap

Mijn grootste doel in het moederschap is haar liefde, herinneringen en mooie momenten geven. De rest komt wel weer. Nooit of te nimmer komt ze bij mij wat te kort en ik snap ook helemaal als andere moeders deze manier van ‘opvoeden’ niet snappen maar ik sta volledig achter ‘happy mom, happy kid!’ en daarin dus een vrije opvoeding. Houd niet in dat een andere manier van opvoeden niet goed is ter verduidelijking. Als je iets doet vanuit liefde is het altijd goed!

loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

We doen allemaal hetzelfde

Uiteindelijk doen we allemaal hetzelfde want we willen onze kinderen zo’n fijn en gelukkig mogelijke jeugd geven of je nou wel een loedermoeder bent of niet. We poepen allemaal, hebben allemaal wel eens een onzekerheid en liggen ‘s avonds allemaal uitgezakt op de bank -het liefst met een groot glas wijn- want uiteindelijk houden we allemaal onze ballen hoog. Maar door soms eens een bal naar beneden te laten vallen en prioriteiten te stellen maak je het jezelf wel een stuk makkelijker.

loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger, leandraacarolina

Happy mom, happy kid

Zoals ik al zei ‘happy mom, happy kid’ en dat is hier meteen te merken ook want zodra ik een kak humeur heb is het huis voor ons beide te klein. En zo werkt dat ook zodra ik rustig op de bank ga zitten met m’n bakje koffie komt ze of rustig bij me zitten met een boekje of gaat lekker zelf spelen. Óf ze pakt de iPad zonder dat ze er nu schermtijd voor krijgt want zodra ze die beu is pleurt ze dat ding ook weer aan de kant. Zou ik druk gaan opruimen wil ze bij me zijn wat dan niet zo goed uit komt dus dat kan ik beter doen zodra ze op bed ligt. Ze krijgt er dan ook het minste van mee en de andere tijd heb ik voor haar!

LeandraaCarolina

Dit is de eerste blog van Leandra op Girlslabel. Maak kennis met haar en de andere bloggers van Girlslabel.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...
Ontwerp-zonder-titel-3

De perfecte winter outfit in 2023 ziet er zo uit

Hey fashionista’s! Zoals je wel voelt aan de temperaturen is de winter 2023 weldra in het land. Dat betekent dat...