Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

24 september 2023

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan is het uiteraard ook leuk om van de kinderkamer iets origineels te maken. Wil jij bijvoorbeeld de slaapkamer van je dochter een uniek tintje geven en kun je wel wat inspiratie gebruiken, wij hebben een aantal leuke tips verzameld voor een originele meidenkamer.

Zorg voor een aantal eyecatchers

Een interieur maak je altijd nét iets leuker en interessanter met een aantal eyecatchers en dit is natuurlijk ook heel leuk in de kinderkamer. Wil je bijvoorbeeld graag dat de basis in de kamer rustig is, voeg dan bijvoorbeeld een unieke kleur toe of een item waar het oog meteen opvalt bij binnenkomst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe neonlamp aan de muur, leuke pronkkastjes die je volzet met de allerleukste speelgoed en accessoires of je kunt een schommel kopen en deze ophangen in de slaapkamer. Een schommel in huis is natuurlijk niet alleen heel origineel, het is ook nog eens hartstikke leuk om in je eigen slaapkamer te kunnen schommelen.

Maak gebruik van kleur

Met kleur kun je ontzettend veel doen in een ruimte. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een muur in een bepaalde kleur te verven maar je kunt het ook nét wat spannender maken. Verf bijvoorbeeld ook het plafond (deels) mee, geef het bed dezelfde kleur als de muur waar het tegen aan staat of maak met muurverf verschillende speelse vormen op de muur. Ook een wand met behang kan een leuke en unieke touch geven aan de kinderkamer. Wees vooral niet te voorzichtig, een kinderkamer kan best wat kleur gebruiken. Let er wel op dat je de kleuren mooi op elkaar afstemt zodat de kamer nog wel enigszins wat rust uitstraalt.

Speel met verlichting

Verlichting brengt altijd veel sfeer in een ruimte en dat geldt uiteraard ook voor de kinderkamer. Koop bijvoorbeeld een lichtslinger voor aan het bed, schaf een neonlamp aan voor de muur of maak zelf een sterrenhemel met behulp van een plank met gaatjes en kleine lampjes. Koop in ieder geval meerdere lampen voor in de kinderkamer, dus niet alleen basisverlichting maar zorg ook voor unieke sfeerverlichting voor extra gezelligheid.

Voeg persoonlijke items toe

Een interieur en dus ook een kinderkamer wordt een stuk unieker door persoonlijke items toe te voegen. Maak bijvoorbeeld samen met je dochter een kunstwerk op een groot canvas en hang deze vervolgens op. Ook is het erg leuk om de mooiste tekeningen van je kind in te lijsten en deze een mooie plek te geven in de slaapkamer.

Maak af met unieke accessoires

Uiteraard mogen een aantal unieke accessoires niet ontbreken in de kinderkamer. Bezoek bijvoorbeeld een aantal kringloopwinkels en probeer unieke accessoires te verzamelen en zet deze bijvoorbeeld in een pronkkastje. Of ga aan het DIY-en en maak van leuke vintage items iets unieks. Andere leuke unieke accessoires voor een kinderkamer zijn bijvoorbeeld een mooie vloerkleed in een verrassende vorm, een vilten plant, verschillende spiegeltjes, oude koffers en een leuke dierenpoef.

Door het toevoegen van eyecatchers, gebruik te maken van kleur en een persoonlijk tintje te geven kun je vrij eenvoudig zorgen voor een unieke sfeer in de kinderkamer.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
image

Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het...
b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...