Marshmallows maken met kids

1 juni 2023

Ben je op zoek naar een leuke en smakelijke activiteit om samen met je kinderen te doen? Dan is marshmallows maken een geweldige optie! Het is niet alleen leuk en creatief, maar het resultaat is ook nog eens heerlijk. En het leuke is? Je kunt ze aan een stok rijgen en warm maken in een kampvuur of haard. Je kunt bijvoorbeeld een ophanghaard of  gashaarden bij haardencentrumnederland.nl kopen en gezellig rond het vuur gaan zitten om te genieten van jullie zelfgemaakte marshmallows. Hier is een eenvoudig recept om zelf marshmallows te maken met je kids!

Ingrediënten:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 15 gram gelatinepoeder
  • 2 eiwitten
  • Een snufje zout
  • Vanille-extract
  • Poedersuiker (om de marshmallows mee te bestuiven)

Voorbereiding

Zet eerst alles klaar. Pak dus alle ingrediënten bij elkaar en zit het benodigde keukengerei klaar. Denk hierbij aan een grote kom, een steelpan, een mixer en een bakvorm. Vergeet ook niet om een beetje ruimte op het aanrecht vrij te maken, zodat de kinderen kunnen meehelpen.

Gelatine voorbereiden

Doe het gelatinepoeder in een kom en voeg 60 ml koud water toe. Laat het ongeveer 5 minuten rusten zodat het kan hydrateren.

Suikersiroop maken

Doe de kristalsuiker en 65 ml water in een steelpan. Breng het mengsel langzaam aan de kook op een laag vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat het daarna sudderen zonder te roeren totdat het mengsel een temperatuur van 120°C bereikt.

Eiwitten kloppen

Terwijl de suikersiroop opwarmt, kunnen de kinderen helpen met het kloppen van de eiwitten. Doe de eiwitten samen met een snufje zout in een grote kom en klop ze stijf met een mixer. Dit kan wat tijd en energie vergen, dus laat de kids hun spierballen gebruiken!

Gelatine toevoegen

Giet de gelatine in de suikersiroop en roer goed door totdat alles volledig is opgelost. Haal het mengsel van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

Marshmallows opkloppen

Voeg het mengsel langzaam toe aan de geklopte eiwitten terwijl je blijft mixen. Voeg ook een paar druppels vanille-extract toe voor een heerlijke smaak. Blijf kloppen totdat het mengsel dik en luchtig wordt. Het moet een soort van gesmolten crème worden.

Vormen en opstijven

Giet het mengsel in een met poedersuiker bestoven bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat het mengsel minstens 4 uur, of het liefst een

hele nacht, op kamertemperatuur opstijven. Dit geeft de marshmallows voldoende tijd om stevig te worden.

Uit de vorm halen en snijden

Zodra de marshmallows goed zijn opgesteven, kun je ze uit de bakvorm halen. Strooi wat poedersuiker op een schoon werkblad en keer de bakvorm om, zodat het marshmellow mengsel eruit valt. Snijd de plak in kleine vierkantjes of gebruik leuke vormpjes om verschillende figuren te maken. De kids zullen het geweldig vinden om hun eigen unieke vormpjes te creëren!

Marshmallows versieren

Nu komt het leuke gedeelte: de marshmallows versieren! Gebruik kleurrijke suikerkorrels, chocoladeschilfers, hagelslag of andere decoraties om de marshmallows een vrolijk tintje te geven. Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en geniet van de kleurrijke en smakelijke resultaten.

Genieten!

Na al het harde werk is het tijd om te genieten van de zelfgemaakte marshmallows. Ze zijn perfect om zo op te eten, maar je kunt ze ook gebruiken voor het maken van smores, ze smelten in warme chocolademelk of gebruiken als topping op een heerlijke ijscoupe. Daarnaast is het natuurlijk gezellig om ze te laten smelten rondom een kampvuur of openhaard. Veel plezier!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
Paasbaksels

De heerlijkste paasbaksels + heel veel inspo

De Paasdagen komen er weer aan en dat betekent dat de winkels uitpuilen met Paasartikelen, Paaschocolade, Paaskoekjes en Paastakken. Zo’n...
dr oetker, bakken met dr oetker, koekjes bakken, chocolade chips cookies, chocolade koekjes bakken

Dr Oetker, dat zit gebakken!

Zou dit de laatste week thuis zijn voor de kinderen? Of worden er nog wat thuisschool weken achteraan geplakt. We...