Als mama zet je jezelf altijd op de laatste plaats maar gun jezelf dit!

28 maart 2022

Als mama zet je jezelf altijd op de laatste plaats. Zo hebben we dat van ons moeder geleerd, en zij ook van de hare. De kids eisen al je aandacht op en je komt handen tekort. Wanneer je dan toch eens een vrij moment hebt, staat je nog een hele waslijst aan klusjes te wachten. Hoewel alle mama’s uit de kracht van hun onvoorwaardelijke liefde blijven putten, is het zo belangrijk om ook even de pauzeknop in te drukken. 

me time, mama, mama momentje, mama zijn

Energieke moeders zijn er twee waard

Hoe graag je die kleine spruit ook ziet, het ouderschap vergt ongelooflijk veel energie. Wanneer heb je voor het laatst nog eens in je favoriete magazine gebladerd of überhaupt een moment voor jezelf genomen? Hoe laad jij jezelf weer op? Op een bepaald moment zijn je batterijen leeg. Om dit te voorkomen moet je als mama ook af en toe aandacht aan jezelf schenken. Neen hoor, je hoeft je heus niet schuldig te voelen als je eens wat tijd voor jezelf neemt. De energie die je bijtankt, schenk je nadien weer aan je zoon of dochter. En dat verdienen jullie allebei!

Hoe plan je me-time in?

Hoe krijg je zo’n self care moment in je uitpuilende agenda gepropt? Spreek je netwerk aan! Breng je kroost bij de meter of peter, grootouders of een vriendin. Zij staan vast te springen om quality time met hun oogappels te spenderen. Wedden dat de kinderen het zelf ook leuk vinden om nog eens door jouw entourage vertroeteld te worden? Regelmaat werkt het best. Plan maandelijks, of misschien zelfs wekelijks, enkele uurtjes in en zoek tijdig een oppas. Bespreek op voorhand wat je gaat doen, al is dat even ‘niksen’ en schrijf het op in je agenda. Zo kom je niet in de verleiding om toch maar die boodschappen te gaan doen in je kostbare vrije tijd.

Wat te doen?

Trek erop uit! Ga eens wandelen op je eentje, keuvelen met je vriendin in de lokale wijnbar of naar de film met je partner. Of geniet simpelweg van de rust in huis. Heerlijk languit op de sofa liggen, zonnebaden op je terras of verwen jezelf met je favoriete beautyproducten. Trakteer jezelf op een fancy latte of hartverwarmende espresso, die kan je tegenwoordig thuis maken met Dolce Gusto capsules en kwalitatieve Italiaanse koffie van merken als illy of Lavazza. Pluk het moment en geniet. Jij bent het waard…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

supplementen-collageen

Vier supplementen voor drukke moeders

Als moeder ben je vaak op dertig plekken tegelijkertijd. Hoewel de gezondheid van je kinderen ontzettend belangrijk is, is je...
moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...