Een make-over meisjeskamer mét handige tips

21 oktober 2018

Kinderkamers, ik kan er uuuuuren mee bezig zijn. Op Instagram zie ik de mooiste kamertjes voorbij komen en ook op Pinterest zie ik het ene mooie plaatje na het andere. Alleen ik kan niets steeds die kinderkamers overhoop gooien…toch? Ik zou dat best een make-over meisjeskamer willen, behalve budgettair gezien, merk ik ook dat mijn kind er wat onrustig van word. En hoe verander je nou een kamer zodat het een geheel word? Dat lees je in dit blog.

Wachten op het juiste moment voor een make-over meisjeskamer

New home, new room. Ooit komt er een dag dat we gaan verhuizen, dan krijgt Emily dus een andere kamer. Dat is natuurlijk een prachtig moment om wat te veranderen. Maar het is wel lastig om iets te bedenken wat ook een tijdje mee gaat. Ik ben geen prinsessen, Barbie of My Little Pony fan voor in de slaapkamer. En waar zal ik beginnen? Kies ik een kleur of eerst een behang of laat ik mijn dochter alles zelf kiezen? Hoe pak je een make-over meisjeskamer aan?

Stap 1 is een moodboard

Het begint allemaal bij een moodboard. Ik gebruik hier voor mijn eerder genoemde favoriet Pinterest voor. Daar begin ik lukraak met pinnen. Gewoon alles wat ik leuk vind bewaar ik. Vanzelf zie je dan in je overzicht een lijn of stijl terugkomen. Emily laat ik soms wat zien en zij vond al snel haar favoriete behang. Een vrij druk behang, maar prachtig van kleur.

behang roomblush, floral behang, roze behang, bloemetjes behang, make over tienerkamer

Behang van Roomblush

Stap 2 kies de kleuren voor de meisjeskamer

Ik vraag een staal op en zie al snel dat het mooi past bij hout maar ook bij goud. Hou de make-over meisjeskamer simpel en hou het bij de items die je al hebt. Laatst verfde ik haar nachtkastje in de kleur van het jaar Heartwood.  Een lastige kleur vond ik het. Mooi, maar ook een beetje te paars, maar wat blijkt, hij past prachtig mooi bij het behang. Om nou een beetje binnen budget te blijven, doen wij maar 1 klein muurtje, zo hebben we toch een eyecatcher. De andere wanden blijven gewoon veilig wit.

Het nachtkastje in de kleur Heartwood

Stap 3 zoek een eyecatcher

Nu ik de kleuren heb kan ik verder met winkelen! Op de foto zien jullie het huidige bed. Ik denk dat voor deze leeftijd hij een beetje te beetje prinses-achtig is. Dus ik ga voor een nieuw bed. Vanwege inbouwkasten hoeven we geen nieuwe kast te kopen, dus dat scheelt weer. Ik wil dolgraag een rotan hoofdboard, want rotan past super goed bij het stijltje wat ik in gedachten hebben. Dit hoofdboard plaats je achter een simpel bed (bv een boxspring) en kun je dus ook gemakkelijk na een aantal jaar vervangen. Het hoofdboard is de eyecatcher van de kamer. Je shopt het hier.

Shop hier de leukste eyecatchers >>

make-over meisjeskamer, leo and moon, hoofdboard

 Hoofdboard pic credits Leo and moon

Stap 4 Shop de accessoires

Een vloerkleed maakt de make-over meisjeskamer helemaal af, vooral deze is erg handig voor een kinderkamer, want je gooit hem zo de wasmachine in! Het behang is zo tof, het is namelijk magneetbehang. Super leuk omdat achter het bureau te doen en daar kan je kind dan alle werkjes en andere prullaria op vastmaken. Ik koos voor nu de ara, maar misschien ga ik nog wel voor het konijn.

magneetbehang, make-over meisjeskamer, groovy-magnets-magnetisch-behang-parkiet-sfeer-max-w800   make-over meisjeskamer, Vloerkleed-katoen-Bereber-Ethnic-140-x-215-cm

 

Een bureaustoel hebben we al en het bureau ook. De kleine accessoires maken een kamer echt af. Een leuke poef, mooi kussen en nog wat leuks nog voor aan de wand. En dan vult de kamer zich snel. Ik koop nu alvast wat kleine accessoires, zodat ik straks niet alles in 1x keer hoef uit te geven.

Dit gaat het ongeveer worden, maar ja niets is zo veranderlijk als ik zelf ben, want misschien besluit ik straks toch nog wel om voor de kleur van het jaar ‘Spiced honey’ te gaan. Het eindresultaat zal ik hier laten zien. Leuke tips zijn altijd welkom!

Inspiratie voor een meisjeskamer met botanisch thema >>

Rondsnuffelen en shoppen bij Tom&Lilly – kinderkamer meubels en accessoires >>

Maak je eigen vintage slaapkamer met deze leuke tips >>

 

 

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...