Zelf leuke kleding en accessoires voor je dochter maken!

11 oktober 2021

Kijk naar buiten en je weet: het is herfst. De zomer is nu echt voorbij. En dat betekent voor jou als mama dat het tijd is om de garderobe van je dochter weer eens onder handen te nemen. Waarschijnlijk is ze alweer uit de kleding van vorig jaar gegroeid, dus is wat nieuwe kleding geen overbodige luxe. Je wil haar immers toch leuk gekleed naar school laten gaan. 

Zelf kleding maken voor je dochter

Je kunt natuurlijk gewoon shoppen bij leuke merkjes, maar je kunt ook zélf kleding voor je dochter maken. Pak de naaimachine, breinaalden, haaknaalden en naald en draad er maar bij! 

Lekker simpel: zelf een sjaal breien

Heb je nog nooit zelf kleding gemaakt, maar lijkt het je wel heel leuk om te doen? Dan kun je altijd beginnen met wat kleins. Denk aan een sjaal. Gewoon; rechttoe, rechtaan. Laat je dochter zelf het kleur garen kiezen. De garen van Phildar lenen zich perfect voor dit soort DIY-projecten. 

Op YouTube staan inmiddels genoeg filmpjes waarin je kunt leren hoe je steken kunt opzetten en hoe je kunt breien volgens de meest simpele steken. Het is al lang niet meer oubollig om te breien of haken, het is tegenwoordig zelfs best hip. Zet een flinke kop thee (of koffie) voor jezelf, zet je favoriete muziek aan en beginnen maar! 

Een wit t-shirt opleuken met zelfgemaakte details

Wil je echt bij de basics beginnen? Dan kun je ook een simpel t-shirt kopen en deze samen met je dochter versieren. Je kunt haar naam in het shirt borduren. Of een leuke quote, een woordje of een figuurtje. Even tekenen/schrijven met een potlood, naald en draad erbij en binnen een paar minuten is je shirt gepromoveerd van saai naar gepersonaliseerd! En zo’n uniek shirtje ga je echt niet in de winkel vinden. 

Maak een eigen canvas tas

Heb je de smaak inmiddels te pakken? Dan kun je ook een eigen canvas tas maken. Leuk als gymtas, als schooltas of als je samen met je dochter op pad gaat. Leuk om dan matchy tassen te hebben! Het enige wat je nodig hebt, is wat stof (het liefst katoen). Die vouw je dubbel en je stikt de randen aan elkaar. Vervolgens kun je de tas binnenstebuiten vouwen. Hengsels maken, erop stikken en de basis van de tas is klaar. 

Verder kun je uiteraard nog leuke pailletten, buttons, strijkbare applicaties of leuke stift kunstwerken op de tas aanbrengen. Zo maak je een persoonlijke tas waarmee je shined op het schoolplein. Leuk voor op een vrije zaterdag of zondag. Zet wat lekkers neer op tafel, schenk drinken in een leuk glas en je hebt een ware meidenmiddag met je dochter. Hoe leuk is dat?! 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20230829_160402-1

Budgetproof – Een coole outfit voor groep 3!

Afgelopen maandag zijn hier in het zuiden de scholen weer begonnen. Voor mijn jongste dochter een bijzondere dag want ze...
IMG_9072

Een budget outfit shoppen; wat een uitdaging!

Wat een onwijs leuke uitdaging om eens een budget outfit te shoppen. Onder het mom van dat doe ik even...
goedkope meisjeskleding, goedkope zomerkleding meisjes

#BUDGET goedkope meisjeskleding

Ben jij al klaar voor de zomer? We zitten nu echt in het voorjaar en gaan zelfs al richting de...