Een budget outfit shoppen; wat een uitdaging!

29 september 2022

Wat een onwijs leuke uitdaging om eens een budget outfit te shoppen. Onder het mom van dat doe ik even bleek dat bij meteen de eerste winkel al flink tegen te vallen dus een uitdaging was het zeker. Normaal koop ik nooit setjes en koop ik wat ik leuk vind. Vaak als ik een artikel zie kan ik het gelijk combineren in me hoofd met haar kledingkast.  Misschien ook het voordeel als heel haar kledingkast qua kleuren te combineren valt.

Budget boys outfit

Dat was ook meteen wat me opviel met deze voor mij toch wel challenge dat kopen in kleur toch makkelijker is omdat daarin veel meer keuze is dan in mijn eigen kleuren pallet en wat ik heel belangrijk vond was dat het dus wel echt mij –ons- was. Het zou natuurlijk ook een beetje gek zijn als ik ineens een vloed aan kleur had gekocht terwijl je dat bij mij eigenlijk niet echt ziet.

Ook moet ik in mijn hoofd ook even schakelen dat we inmiddels richting de winter gaan dus dat het kleuren pallet sowieso wat veranderd en er al allemaal winterse dingen in de winkel hangen en we de zomer echt achter ons laten.

Rekening houden met een budget viel me best wel tegen..

Wat me opviel was dat veel shirts al gauw tussen de €6 en €10 euro kostte en je dan dus nog geen onder stuk hebt. Het viel me echt best wel tegen wat je kunt kopen voor €20,- en helemaal omdat ik het liefst veel voor weinig heb. Maar opgeven was ook niet helemaal een optie. Winkel één viel echt een beetje tegen zowel qua collectie – vond ik – als de artikelen die ik leuk vond. Bij winkel twee vond ik meer dingen leuk alleen hing er daar of weinig van, niet haar maat of kon ik er niet goed uithalen wat nou nieuwe of oude collectie was.

Lekker low budget shoppen

Bij de laatste winkel werd ik meteen verliefd op een broekje/legging en wist ik dat het die moest worden, maar wat doen we erop. Een zwarte legging in een beetje een jogging stofje, helemaal tof met een hoge sneaker en een leuke trui. Top, leuke trui moest het worden. Derde rondje door de winkel spotte ik een ecru/zwarte gestreepte trui met froezel om het toch lekker girly maar stoer te maken. De combinatie is sowieso goed qua kleuren en ook naast deze set makkelijk en goed door te combineren met andere items binnen je kast. Of je nou veel of weinig kleur hebt omdat zwart een goede basis is.

Het maakt toch de outfit af!

Al sinds kleins af aan draagt m’n dochtertje colletjes en/of sjaaltjes wat is ontstaan uit het vele kwijlen wat ze deed, maar naast dat vond ik het ook altijd heel tof staan omdat het toch de outfit afmaakt / oppimpt. Helaas leek dat voor nu nog wat vroeg want ik kon nog niet echt iets vinden. Wel scoorde we er een tof tasje bij want ja toch een meid hé. Helemaal leuk met deze teddy afwerking.

Ik vond het een toffe challenge en wil zeker kijken of ik die nog meer kan doen juist omdat het je ook een stuk bewuster maakt in wat je nou eigenlijk koopt en voor hoeveel je die uitgave doet. Tof om er zo eens mee bezig te zijn en zeker voor herhaling vatbaar.

Sweater Hema € 12,- min 30% korting op de kleding; €8,40
Legging Hema €10,- -min 30% korting op de kleding; €7,00
Tasje Zeeman €4,49
totaal; € 19,89

Leandra

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20230829_160402-1

Budgetproof – Een coole outfit voor groep 3!

Afgelopen maandag zijn hier in het zuiden de scholen weer begonnen. Voor mijn jongste dochter een bijzondere dag want ze...
meisjes winterkleding

Toffe herfst en winter collecties 2023-2024

We zijn er dit jaar al vroeg aan toe! Je kunt de herfstcollectie niet snel genoeg gaan shoppen want deze...
babyslofjes breien (1)

Koopjesjagers opgelet! Shop goedkoop de mooiste merken…

Oh yes….. Sale, korting, outlet en low budget, wij Nederlanders houden van meer voor minder! Tja wie niet hoor ik...