Spreekkamer Zuster

21 december 2014

Herken je dit; “Mam, wil jij de patiënt zijn?” “Mam, waar heb je pijn?” Zowel meisjes áls jongens zijn er dol op, dokter en zustertje spelen. Dan worden de rollen van het rollenspel weer verdeeld. Wie mag de dokter zijn, en wie is de patiënt. De verkleedkleding wordt uitgezocht en aangedaan. Het dokterskoffertje met alle dokters attributen wordt voor de dag gehaald. En zo is het ziekenhuis klaar voor de behandeling van zijn eerste patiënt.

Zusters spreekkamer Sabine

Natuurlijk is een ziekenhuis niet altijd een fijne plek om te zijn, maar kinderen vinden het altijd wel ontzettend interessant. Spelenderwijs maken ze er op een positieve manier kennis mee. We kiezen voor een kinderkamer inspiratie met details voor een spreekkamer voor een zuster. We kiezen voor de kleuren die het beste bij het thema passen, zwart, rood en wit in combinatie met dit geweldige behang met kruisjes. De verfkleuren zijn Subtle Grey en Mild Red van Flexa.

Een stalen medicijnenkast is het uitgangspunt geworden. Wat een prachtige kast met bijzondere oude details. Hier kunnen alle zalfjes en zogenaamde medicijnen in opgeborgen worden. Ook natuurlijk heel fijn voor leesboeken. Aan de muur wordt een kleiner medicijnenkastje opgehangen voor pleisters en medicijnen. Puur ter decoratie en om de sfeer van de spreekkamer verder aan te brengen, maar praktisch goed te gebruiken voor kleine opbergspulletjes.

9531b2b4bdc2d47a5bbf1e9093b60b7c

Foto Pinterest

1aeb1dd8c94caf9890da3c5037bd9417

Foto Pinterest

Deze poster met een ogen test vonden we erg toepasselijk voor in deze kamer. Er zijn verschillende posters hierin te verkrijgen. Leuk om deze posters in te lijsten of om met maskingtape op de muur of kast te plakken.

masking tape

 

We kiezen voor stoere en industriële materialen en in de felrode kleur vinden we deze hanglamp. Die valt wel op! Om een contrast te geven aan de felle rode kleur die veel in de kinderkamer voorkomt, kiezen we voor een metalen bed in de kleur zwart. In dit heerlijke bed kan de patiënt zeker fijn uitrusten en rustig beter worden. Ook te gebruiken als relaxbank. Kruip dan maar lekker onder het warme dekbedovertrek. Welterusten!

Om samen met doktertjes en zustertjes een rollenspel te kunnen spelen dienen er natuurlijk meer accessoires op deze spreekkamer te worden toegevoegd. Zoals de verkleedkleding voor een zuster. Hiermee blijven ze uren in hun rol. En dan mag een dokterskoffertje natuurlijk niet ontbreken. Voor de eerste hulp bij ongevallen is deze metalen EHBO koffer, maar ook leuk voor speelgoed of andere hebbedingen.

Om de kamer ook netjes en opgeruimd te houden dienen er voldoende opbergmogelijkheden te zijn zoals manden en blikken. Het opbergblik Rescued is van metaal gemaakt en ontzettend handig omdat er heel veel spullen in kunnen en heeft een deksel stoere sluiting. En een warm en knus vloerkleed mag niet ontbreken in de kinderkamer. Heerlijk om met de blote voetjes op te lopen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
image

Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het...
b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...