Speelzolder in Kerstsfeer

12 december 2016

Heb jij een prachtige zolderkamer? Er zijn veel mogelijkheden om deze ruimte goed te benutten, maar heb je ook aan een speelkamer gedacht? Een grote open ruimte waar de kinderen heerlijk samen met vriendjes en vriendinnetjes met speelgoed kunnen spelen. Ontzettend handig, zeker in deze wintermaanden. In deze zolderkamer kiezen we ervoor om te gaan voor een thema waarbij de speelruimte voor zowel meisjes áls jongens te gebruiken is. We kiezen voor een gymlokaal. Wat is het heerlijk om je op school uit te kunnen leven aan de rekstok, de ringen en de verschillende klimtoestellen. Nu kan dat ook na schooltijd!

Speelkamer KERST Girlslabel , kerst op de kinderkamer

We kiezen ervoor om de vloer na te bootsen alsof het een echte gymzaal is. We kiezen daarom voor zijl. Met verschillende kleuren masking tapes breng je de diverse grenslijnen van de sporten aan op de vloer. Dit geeft al een realistisch beeld van een gymlokaal zoals we die allemaal kennen. In ieder gymlokaal staan verschillende gymbankjes van hout in combinatie met metaal. Dit rode vintage gymbankje kennen we nog van vroeger. Op welk bankje neemt jouw team plaats? In de kleedruimte van de gymzaal staat een prachtige industriële vakkenkast. Handig om alle (gym)spullen in op te bergen. De kleur van de kast in een prachtige groene kleur. We kiezen in deze kinderkamer inspiratie voor een gymlokaal met hierin de kleuren, groen en rood en houden de kamer verder vrij neutraal. Deze kleuren zijn natuurlijk zeer geschikt om een Kerstsfeer aan de kamer toe te voegen. Als behang gebruiken we een print met een Scandinavisch patroon van kerstbomen. Dit behang staat heel speels in de speelzolder tijdens de Feestdagen. Vind je het te ver gaan om een muur op de speelzolder helemaal opnieuw te behangen, gebruik kan een mdf plaat die gemakkelijk te vervangen is. Deze mdf plaat zet je vervolgens tegen een muur aan. Na de Feestdagen is het vervolgens maar een kleine klus om er een ander behang op te plakken. Ideaal.

kerst op de kinderkamer, bomen behang, kerstbomen behang

——————————————————————–Foto Pinterest
 

De overige muren in deze speciale kinderkamer inspiratie voor een gymlokaal in Kerstsfeer gebruiken we de kleuren Mild Jade en Real Jade van het merk Flexa als muurverf. De overige muren laten we wit van kleur. In deze kinderkamer dient er natuurlijk fijn gespeeld te kunnen worden. We hebben aan het plafond twee ringen bevestigd waardoor de kinderen heerlijk kunnen zwieren, net zoals in een echt gymlokaal. Leg er nog wat grote matten neer en wellicht een klimrek tegen de muur en het gymlokaal is helemaal klaar om in gebruik te nemen. Natuurlijk mag er ook met overig speelgoed gespeeld worden. Vaak is dat juist het fijne van deze extra grote ruimte. Plaats er een grote tafel waar ze aan kunnen zitten. Speelgoed kan er dan vaak gewoon blijven liggen. We hebben er een industrieel schoolbord neergezet zodat ze er op kunnen schrijven en tekenen. Om de Kerstsfeer door te voeren mag er natuurlijk geen Kerstboom ontbreken met prachtige lampjes erin. Op de vloer zetten we een kerststal neer. Met deze houten figuurtjes kunnen de kinderen het Kerstverhaal urenlang naspelen.

kerst kinderkamer

——————————————————————–Foto Pinterest
 

We hangen een advent slinger met sokjes in de kleuren groen en rood aan de muur. Perfect om iedere dag er een klein cadeautje in te doen zodat ze kunnen aftellen tot aan de Feestdagen. Een traditie. Een grote knuffel in de vorm van een rendier is fijn om mee te knuffelen hij is namelijk van zacht katoen gemaakt. En met een rendier aan de muur die je vriendelijk aankijkt kunnen de Feestdagen niet meer stuk. Een heerlijke warme zolderkamer om in te spelen in deze koude wintermaanden!  

kerst kinderkamer

——————————————————————–Foto Pinterest
 

Zelfmaaktip decoratie Kerstboomversiering. Maak prachtige afbeeldingen in de vorm van een hartje, prinses of Kerstboom met strijkkralen. Laat een gaatje open en na het strijken kan je er een touwtje doorheen halen en als decoratie in de boom hangen! De leukste kersthangers en kerstversieringen zijn natuurlijk ook te koop. Ga voor een bepaald thema in de boom, bepaalde kleurencombinaties, of gewoon lekker alles door elkaar! Kies hierin vooral je eigen smaak, of die van je kinderen.

Fijne Feestdagen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
kidsproof-huis-

Zo maak je de woonkamer kids proof

Lopen er thuis enkele bengels rond die maar al te graag ravotten? Wanneer de woonkamer splinternieuw is, kan dit vele...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...