9x Tips voor een onvergetelijke KERST 2020 voor iedereen!

23 december 2020

Kerst 2020, in het jaar dat er een pandemie heerst zal deze kerst anders dan anders zijn. Ik kan gaan opnoemen wat allemaal niet mag maar dat doet misschien wel pijn. Veel gezinnen staan voor en lastige keuze. Als ik Oma uitnodig dan kan ik oud tante Jannie niet ook uitnodigen want ik wil dat mijn zus en haar gezin ook komt. Hoe dan ook het zal puzzelen worden om iedereen tevreden te houden. Wij kiezen dit jaar voor kerst met ons gezin.  Hoe maak je het thuis toch gezellig. Want er is zo veel wat namelijk wel kan!

Kerst 2020

kerst 2020

Dek uitgebreid de tafel

Niet alleen tijdens de kerst maar ook al daar voor. We zijn nu meer thuis en kunnen dus ook langer van dat kerststuk genieten.  Leg een mooi kleed op je tafel

Zoals dit mooie kerstkleed. Ook zag ik mooie kerstkleden bij de zeeman. Zet op tafel een groepje met leuke kandelaars. Misschien mag je wel wat lenen van een bekende. Een glazen fles kan je vullen met een stukje eucalyptus en wat water en er een kaars op zetten. Klaar is je eigen gemaakte kandelaar.

Versier kaarsen met bijenwas

Bijenwas is een natuurlijk materiaal dat heel goed kneedbaar is. je kan het hetzelfde verwerken als klei. Door de warmte van je handen kan je het buigen, kneden en plakken. Met diverse kerst uitstekers kan je mooie vormpjes maken en op een kaars plakken. De kaars kan je daarna gewoon branden. Bijenwas vind je in diverse (antroposofische) winkels maar ik zag ook mooie pakketjes online bij Søstrene Grene.

Kerst decoratie op onverwachte plaatsen

Versier bv ook je toilet met een leuk boompje of hang een paar ballen aan de spiegel. In de keuken een vaas met wat dennengroen en je huis ruikt ook “kerstig”.

Maak kerstkaarten

Maak zelf met de kinderen kerstkaarten en verstuur ze naar je geliefden. De kinderen kunnen alles in de buurt natuurlijk ook langs brengen. Wil je ze met de post doen wees dan op tijd. Of maak alleen nieuwjaarskaarten!

Spotify kerstmuziek lijst

Muziek draagt bij tot gezelligheid? Stel op spotify je favoriete kerst muziek lijst samen en zet deze de hele dag op repeat.

Vuurkorf

Vul je vuurkorf met houten blokken en maak een lekker vuurtje daar boven rooster je marshmallows. En om iets leuks te doen te hebben kan je in het bos de takken sprokkelen. Leg ze wel even een nachtje in wat water zodat ze niet zo snel verbranden.

Bingo! Online

Hoe leuk is het om met elkaar een bingo of quiz te doen. Aangezien dit prima online kan speel je gewoon het meerdere gezinnen tegelijk! Gezellig. Je kan online een quiz maken (bv via kahoot) . De bingo kaarten kan je online maken en via pdf verzenden. 1 gezin is dan de bingomaster! En nu geen valse bingo roepen he?

Kerstpakketten service

Ik hoop dat mijn naaste familie dit blog nog even niet leest. Maar aangezien wij toch thuis zitten en de tijd een beetje moeten doodden maken we kerstpakketten. Wij doen dit voor de oma`s en de tantes maar het kan ook voor die buurvrouw! Wat je er in stopt is aan jezelf. Wij denken aan wat lekkers te drinken , een zakje M&M en kleine cadeautjes voor ieder gezin lid. De kinderen maken wat leuke knutsels en uiteraard stoppen we onze zelfgemaakte kerstkaart er ook bij in!

Kerstontbijt/lunch/brunch/diner

Kerst en eten dat past wel in 1 zin. Voor veel mensen draagt samen eten bij aan de samenhorigheid. Uiteten zit er even niet dus pak lekker thuis uit. In mijn volgende blog zal ik jullie alles vertellen over eten met kerst!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

bakken met kinderen, homemade, recepten, cupcakes bakken, red velvet brownies bakken

Lekker bakken in de kerstvakantie met de meisjes

Wie had deze nu nog zien aankomen; dat we het einde van dit jaar er weer net zo bij zitten...
adventskalender diy, adventskalender, aftellen kerst, kerst aftellen, kerst knutselen

Adventskalender DIY – Aftellen tot kerst

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, de dagen kouder en donkerder worden, begint het bij mij te...
duurzame kerst cadeautjes

Tips voor duurzame kerstcadeautjes

De winkelstraten zijn alweer mooi versierd met lichtjes en kerstbomen. Alles wijst erop dat de feestdagen weer voor de deur staan en...