Hoe kom je de koude winteravonden door?

21 december 2020

De winter, die kan hier ongelofelijk koud zijn, dat is zeker. Hoewel we daar natuurlijk niets aan kunnen veranderen, wil dat niet zeggen dat we kou moeten lijden. Er bestaan heel wat manieren om je woning lekker warm te maken. Ben je nog op zoek naar handige tips om van de winter te genieten zonder blauwe tenen en vingers? Lees dan snel verder, en pas de volgende tips toe!

De beste tips om jezelf warm te houden op koude winteravonden

Nederland en België staan bekend vanwege hun koude winters, en vooral ’s avonds is die koude écht voelbaar. Hieronder lees je enkele handige tips om de kou in eigen huis een halt toe te roepen, jezelf warm te houden en het alsnog gezellig warm te maken!

1. Ga voor een leuk houtkacheltje

Een houtkachel houdt perfect het midden tussen gezellig, functioneel en stijlvol, zeker als je zoekt bij een gespecialiseerde winkel. Houtkachels werken op ofwel gewone houtblokken/stukken, ofwel zogenaamde houtpellets en geven een heerlijk, natuurlijk vuur af waar je jezelf bij kunt verwarmen als het écht koud is. Het voordeel van een kleine houtkachel is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen, waardoor je het dus in elke kamer van je woning gezellig warm kunt maken!

jezelf warm houden op koude winteravonden, jezelf warm houden, koude winteravond, hoe blijf ik warm, warm houd tips

2. Een warme plaid voor een warm lichaam

Niets gaat er boven een warm dekentje of plaid om jezelf te verwarmen als de temperatuur écht laag komen te liggen. Een plaid is licht, zorgt ervoor dat je lichaam héél wat warmte behoudt en komt daarbij in tal van formaten en designs. Kies een model dat bij je past en dat je mooi vindt en niet alleen je lichaam, maar ook je ziel zullen erdoor verwarm worden!

3. Een fleece badjas

Vervolgens zijn er ook fleece badjassen, die zeker kunnen helpen om het warm te houden op koude dagen. Na een warme douche of bad weer in de koudere atmosfeer van je huis terechtkomen, dat is niet bepaald een verwarmende gedachte. Gelukkig kan een fleece badjas dat contrast in temperatuur een beetje opvangen, zodat je het altijd gezellig warm hebt. Je kan een fleece badjes ten slotte ook kopen bij handdoeken-discounter, zodat je nog wat geld bespaart en toch zeker bent van een goede kwaliteit!

4. Vloerverwarming is ook een goed idee

Tijdens de winter is het vooral belangrijk om je vloer warm te houden, aangezien een groot deel van de koude van onderen komt. Heel wat woningen beschikken tegenwoordig over vloerverwarming om koude voeten tegen te gaan, maar het zorgt er ook voor dat de ruimte op zich een stuk aangenamer voelt. Vloerverwarming installeren is natuurlijk een hele opdracht en er komt heel wat werk en tijd bij kijken, maar het resultaat is dan wel dat je voor altijd kunt genieten van een warmere, gezellige woning. Zeker tijdens die koude winteravonden!

Bovenstaande tips kunnen goed helpen om het gezellig warm te houden in huis, zelfs als de temperaturen ver onder nul liggen. Pas ze toe en voor je het weet straalt je interieur een nieuwe, zomerse warmte uit!

LEES OOK: 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
me time, mama, mama momentje, mama zijn

Als mama zet je jezelf altijd op de laatste plaats maar gun jezelf dit!

Als mama zet je jezelf altijd op de laatste plaats. Zo hebben we dat van ons moeder geleerd, en zij...